Thomas Voets (voorzitter RDF Demerboys):”Zeer tevreden dat ons ledenaantal in aanloop op het EK meer dan verdubbeld is!”

Deel deze inhoud:

Het is eindelijk zover! De EK-maanden zijn begonnen. Met de drukke Junimaand voor de boeg spelen onze Rode Duivels nog eerst twee oefenwedstrijden in Brussel alvorens naar Duitsland af te zakken voor het echte werkt. De Red Devils zullen in ons buurland aangevuurd en aangemoedigd worden door (liefst) duizenden supporters.

Zo zal ook de Bilzerse supportersclub RDF Demerboys van de partij zijn in Duitsland. Wij spraken met één van de bezielers achter de erkende supportersclub van de Rode Duivels, Thomas Voets.

Thomas, de meeste kennen jou misschien al wel als één van de vurige supporters van Lommel SK maar was je daarnaast van kinds af aan ook al supporter van de Rode Duivels?

“Ik heb mijn eerste herinnering aan de Rode Duivels toen ik in 1994 als 8-jarige op TV het WK voetbal in de Verenigde Staten volgde. Van dat toernooi zal me vooral de 1-0 overwinning tegen Nederland bij blijven, met een fantastische Michel Preud’homme tussen de palen. Later is die passie alleen maar gegroeid en ging ik steeds vaker naar het stadion.”

Wanneer is het gevoel of het idee echt naar boven beginnen komen dat je een eigen erkende supportersclub wilde oprichten?

“In onze vriendenkring delen we onze passie voor de Rode Duivels. We missen al jaren quasi geen enkele thuiswedstrijd. Ook reizen we heel Europa rond om onze nationale trots te gaan aanmoedigen. Van de UK, over Zweden, tot Estland of Kroatië,… Geen trip is ons te ver!”

“Kort voor het WK in Qatar vonden we dan ook dat het hoog tijd werd om een eigen fanclub op te richten en onze passie met anderen te delen, RDF Demerboys was geboren!”

En van waar dan de naam Demerboys?

“De oprichters van onze fanclub wonen in Bilzen en Diepenbeek. We gingen op zoek naar iets gemeenschappelijks en dat vonden we in de Demer die door beide steden stroomt.  Iedereen is welkom in onze club. We zijn dan ook zeer blij dat onze fanclub inmiddels ook al heel wat Demergirls telt”, lacht de immer sympathieke voorzitter.

Dat is goed om te horen, hoe is het met het ledenaantal gesteld vandaag de dag, zo vlak voor de start van het EK?

“We zijn een beginnende fanclub die haar tweede verjaardag nog moet vieren. Je gaat dus zeker grotere fanclubs vinden dan die van ons. Toch zijn we zeer tevreden dat ons ledenaantal naar aanloop op het EK meer dan verdubbeld is. Intussen is er al heel wat Demerboys merchandising in omloop, dus als je een wedstrijd van de Rode Duivels meepikt is de kans groot dat je onze leden herkent aan hun kledij.”

Kunnen mensen nog lid worden, en hoe doen ze dat het makkelijkst? En welke return staat er tegenover?

“Je kan op elk moment lid worden van overkoepelende supportersvereniging 1895. Vervolgens kan je aanduiden bij welke fanclub je kan aansluiten. Één jaar lidmaatschap kost € 25 (€ 15 kind). Voor twee jaar lidmaatschap betaal je € 40 (€ 25 kind).”

“Lid worden heeft tal van voordelen zoals goedkopere wedstrijdtickets, korting in de RBFA webshop en toegang tot het sfeervak bij thuiswedstrijden. Als je een groot tornooi of een uitwedstrijd wenst mee te pikken, is het sowieso noodzakelijk om lid te worden.Naast deze voordelen word je ook lid van een community van trouwe supporters, die hun ploeg door dik en dun steunen in binnen- en buitenland. De sfeer tussen de supporters onderling is echt fantastisch!”

Tot slot, op hoeveel EK-wedstrijden zullen jullie aanwezig zijn, en volgen jullie vanuit het supporterslokaal ook wedstrijden?

“Wij pikken deze week de twee oefenwedstrijden in Brussel mee en zullen natuurlijk ook aanwezig zijn bij de 3 groepswedstrijden in Frankfurt, Keulen en Stuttgart. Daarnaast hebben we al hotels geboekt voor alle mogelijke scenario’s vanaf de achtste finales. Ook voor de finale op 14 juli in Berlijn, want we geloven er echt in dat onze Rode Duivels zal lukken om daar te staan!”

Fotos: RV RDF Demerboys