Sporting Duffel kan Kempische stoomtrein niet stoppen!

Sporting Duffel

Deel deze inhoud:

Sporting Duffel moest zondagnamiddag op bezoek in het befaamde Vossekot van Retie. Geen senicure want de Retienaren zijn de ploeg in vorm momenteel. Sinds derbywinst op bezoek bij Witgoor Sport pakte het team van o.a. Jari Breugelmans al zes op zes. En het was niet van plan om op eigen veld punten te laten liggen.

De wedstrijd zelf begon niet goed voor de thuisploeg. Het was Sporting Duffel dat de 0-1 op het bord zette na een typisch counterdoelpunt via Vandenbossche. Retie moest dus al vroeg reageren. En dat deed het via Breugelmans die zijn hoekschop bijna in doel zag belanden. Tijs Hermans stond echter op de juiste plaats om de bal alsnog tegen de netten te jassen. 1-1 en zo was de thuisploeg gelanceerd om op zoek te gaan naar meer.

Kort na de gelijkmaker was het ook vrij snel opnieuw bingo. Een voorzet van Helsen werd via Breugelmans mooi verlengd tot bij Hermans, en die kopte zijn tweede van de wedstrijd mooi binnen. Nog voor de rust maakte Retie er 3-1 van. Van een Kempische stoomtrein gesproken! Wout Noevens kon de 3-1 op hoekschop van weer Breugelmans binnen werken. Ruststand dus 3-1 en zo was vooral de thuisploeg dodelijk efficiënt in een boeiende eerste helft. Sporting Duffel daarentegen hing in de touwen na een vroege voorsprong. Het was zaak om de bakens nog trachten te verzetten in de tweede helft.

Na de koffie was de wedstrijd meer in evenwicht en kon de thuisploeg in het slot de 4-1 nog scoren via Kor Berrens. Met deze overtuigende zege laat KBSK Retie nu een negen op negen op tekenen. Daarmee is het gewapend om komend weekend opnieuw een derby aan te gaan, ditmaal op het veld van Punt-Larum.