RVC Hoboken eerste keer slachtoffer van derbyboost

RVC Hoboken

Deel deze inhoud:

Voor aanvang van het duel moest KBSK Retie Willem Van Herck missen, die geel geschorst was. Ook Kor Berrens was wegens een blessure afwezig. Zo namen Abrddane, Keusters, Gevers, Meeus op de bank plaats naast reservedoelman Leenaers.

De thuisploeg begon net zoals vorige week in Witgoor gretig aan de partij tegen het ongeslagen Hoboken. Jari Breugelmans verscheen na 2 minuten alleen voor doelman Bielen maar zag zijn schot tegen de goalie terecht komen. Na 12 minuten was er een inworp van Breugelmans die verlengd werd door Noeyens. Hermans stond op de goede plaats en kon met het hoofd de 1-0 scoren. Hermans zag wat later ook nog een schot van hem tegen de paal terecht komen.

RVC Hoboken prikte na 25 minuten tegen en vanaf de achterlijn kon Bouyalaoui de gelijkmaker scoren. Het tegendoelpunt kon onze Retienaars niet deren en ze gingen terug op zoek naar een doelpunt. Een vijftal minuten voor de pauze kon Roos op corner van Breugelmans de 2-1 maken. Maar weer maakte Hoboken direct gelijk via een vrije trap die op het hoofd van Dahman terecht kwam, waardoor we met 2-2 gingen rusten.

Na de pauze namen Retie de match terug in handen. Er waren nog wat kansen en een sterke Stijn Helsen zag een schot op de lat terecht komen. Kapitein Noeyens kon in de rebound wel de 3-2 scoren. De wedstrijd bleef nadien het bekijken waard en RVC Hoboken ging nog volop op zoek naar gelijkmaker maar ze konden de sterke Retiese defensie en doelman Veraghtert niet verschalken. De Kempenaars dienden zo RVC Hoboken hun eerste nederlaag van het seizoen toe en verdubbelden ook direct hun aantal tegendoelpunten van 3 naar 6.

Volgende zondag speelt Retie weer thuis op ’t Vossekot en ontvangen we promovendus Duffel dat afgelopen weekend met 2-1 kon winnen van Loenhout. De kantine zal alvast goedgevuld zijn met 121 gasten die vooraf deelnemen aan onze eerste clublunch van het seizoen.