RSCA Futsal maakt favorietenrol waar en is de nieuwe kampioen in het futsal!

RSCA Futsal

Deel deze inhoud:

In Roosdaal stond de tweede titelmatch in het futsal op het programma tussen RSCA Futsal en FT Antwerpen. De eerste wedstrijd in het Berchemse Rooi had Anderlecht vrij makkelijk gewonnen. De champagne stond dus koud voor een nieuw titelfeestje.

De wedstrijd begon met direct doelgevaar langs Antwerpse kant, tot tweemaal toe. Aan de overkant antwoordde de thuisploeg met het eerste gevaar via Virela. Hij knalde op doel maar Idrissi had de gepaste redding in huis. Na dik tien minuten was de conclusie dat FT Antwerpen goed stand hield.

Het paarse gevaar bleef echter om de hoek loeren. Jelovcic met een eerste serieuze verwittiging op de 0-1, het doelkader belette de voorsprong. Even later opnieuw Jelovcic, dit keer ging zijn schot naast. Net voor het kwartier een standaardsituatie voor RSCA Futsal, een gepaste TO zorgde voor rust, en bij de herneming was het eindelijk raak voor Jelovcic. De ban was gebroken voor Anderlecht,  was dit een voorbode voor een doelpuntenfestival was vanaf dat moment de vraag.

Futsal Topsport Antwerpen was even van slag maar stortte niet in. Het moest wel doelpogingen toestaan van Rangel en nogmaals Jelovcic. In het slot van de eerste helft moest kapitein Grello nog opdraven bij de thuisploeg. Bij opnieuw een standaardsituatie, na de fout van Sababti, kreeg Grello de kans op 2-0 maar het werd één van de zwakste momenten van de Anderlechtcapi. We gingen rusten met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft was amper afgetrapt of Jelovcic had de thuisploeg de bevrijdende 2-0 al bezorgd. FTA antwoordde met het goed schot van Zakaria waarbij Christiano met een schitterende beenveeg de aansluitingstreffer voorkwam. RSCA Futsal kwam los maar speelde niet zijn beste wedstrijd van het seizoen. Toch viel de 3-0 vrij simpel via Rangel. Die stand stond niet lang op het bord want bijna direct erna zorgde een gretige El Fakiri voor de 3-1. We kregen mogelijks terug een wedstrijd in een nokvolle Alfasun Indoor Arena.

De bezoekers bleven gevaarlijk via El Fakiri maar zijn pogingen om dichterbij te sluipen en de thuisploeg te doen wankelen gingen telkens naast. Kapitein Grello zat niet lekker in de match maar hij heeft zo van die momenten. Hij zette een heerlijke combinatie op met Rangel en Dilliën had de 4-1 maar binnen te tikken. Even later mispakte Sababti zich en zo werd het makkelijk en heel snel 5-1. Daar bleef het bij en zo vier RSCA Futsal opnieuw een landstitel.

Maar het mag gezegd worden, Futsal Topsport Antwerpen was opnieuw een waardige uitdager voor de enige profclub in het Belgische futsal. Met de doorstroming van Belgische jeugd weet coach Karim Bachar het bijna elk seizoen te flikken dat FTA tot de laatste minuut kan meedingen voor de prijzen. Met een plaats als Best of de Rest mogen de Reds terugblikken op een mooi seizoen. Op twee fronten, de Beker en in de titelfinales was RSCA Futsal te sterk maar als we eerlijk zijn, en daarmee willen we geen enkele futsalclub tekort doen, is Anderlecht het aan zijn stand verplicht om elk seizoen prijzen te pakken, als je ook op het Champions Leaguetoneel een rol van betekenis wil spelen.

En ook dat mag gezegd worden dat Anderlecht dat dit seizoen met verve heeft gedaan. Het verloor enkel van FC Barcelona en Sporting Portugal.