Kempische provincialer biedt praktische oplossing voor ambitieuze damesploeg

Deel deze inhoud:

VC Moldavo kan opgelucht ademhalen. Na een juridisch despuut met de buren van Wezel Sport moet de damesclub na veertien jaar haar vertrouwde terreinen in Mol-Ginderbuiten verlaten.

Dat gezegd zijnde moest de club de voorbije weken dus op zoek naar een nieuwe thuishaven. Na het aanbod van verschillende clubs, die VC Moldavo en het vrouwenvoetbal een warm hart toedragen, kwam de Molse club uit bij KVV Zwaluwen-Olmen. Vanwaar die keuze denkt u dan?

Wel, het is zo dat KVV Zwaluwen-Olmen beschikt over een mooie en moderne accomodatie aan de Egstraat te Olmen. En momenteel is de club al bezig, in samenwerking met VC Moldavo, om al het nodige richting Olmen te verhuizen voor de seizoensjaargang 2024-2025.

Beide clubs reageren heel positief op de intensieve samenwerking, zo is te lezen in de reactie van beide voorzitters.

“Het is met pijn in het hart en noodgedwongen dat we het Georges Claesstadion achter ons laten maar we zijn zeer verheugd dat we met KVV Zwaluwen Olmen een partner hebben gevonden die ons toelaat om onze ambitie in het vrouwenvoetbal ook in de toekomst te blijven realiseren. We willen ook alle andere clubs en de gemeente Mol danken voor hun constructieve bijdrage tijdens deze zoektocht.” zegt Michel Vernelen op de clubwebsite (voorzitter VC Moldavo).

Ook KVV Zwaluwen Olmen voorzitter Pascal Ghoos reageert tevreden: “ Wij zijn blij VC Moldavo bij ons te mogen verwelkomen. Met hun uitgebreide meisjes- en dameswerking vormen ze een mooie aanvulling op onze club, waardoor we nu op deze site een compleet aanbod hebben voor jongens en meisjes vanaf de jeugd tot de seniores en voor ieders niveau.”

Foto: facebook KVV Zwaluwen-Olmen