Ronny Geysen (voorzitter SC Heuvelhof):”Dankbaar om onderdeel te kunnen zijn van zo’n supportersfeest!”

Deel deze inhoud:

Lommel SK greep afgelopen zondag naast de promotie naar de Jupiler Pro League. Na een knap seizoen, met hoogtes en laagtes, werd een play-offparcours afgelegd tot in de finale tegen KV Kortrijk. Daarin moest het de duimen leggen voor de sterkere West-Vlamingen. Net als in de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk was het bezoekersvak nu ook weer heerlijk gevuld.

Want geen club zonder supporters, en geen supporters zonder dat een supportersclub de boel in goede banen leid. Wij vroegen Ronny Geysen, voorzitter van supportersclub Heuvelhof, om een terugblik te geven op het voorbije seizoen.

“Wat een seizoen! De ploeg ging supersnel uit de startblokken, met een inzinking net voor de winterstop. Ze hebben zich goed herpakt na de winterstop en deze eigenaardige competitie, die 1B wel is, spannend gemaakt tot aan de play offs.”

“Maar wat een play offs! Een schitterende campagne, met eerst de uitschakeling van Zulte Waregem en daarna Deinze met toch wel fris voetbal. Helaas heeft het tegen Kortrijk niet mogen baten, het werd een nederlaag. Het voelt echter niet aan als een nederlaag. Als supportersclub Heuvelhof zijn we trots en dankbaar dat wij weer een onderdeel kunnen zijn van zulk een supportersfeest.”

SC Heuvelhof draait al heel lang trouw mee als supportersclub van LSK, en jij als voorzitter, probeert dit zo goed en zo breed mogelijk te promoten. Wat maakt jullie zo uniek?

“Wij draaien mee sinds 1978 en hebben dus al vele hoogte- en laagtepunten meegemaakt. Het is precies in de moeilijke periodes dat wij de waakvlam in stand hebben kunnen houden. Geweldig om vast te stellen dat die waakvlam weer vele supportersharten kan doen oplaaien.”

Tot slot, welke “zomer” boodschap zou je willen meegeven aan het bestuur van Lommel SK om volgend seizoen minstens te evenaren of zelfs beter te doen?

“Zoals overal staan de beste stuurlui aan wal. Toch lijkt het ons wenselijk dat er wordt uitgekeken naar meer ervaring In de spelerskern. Zeker na het vertrek van clubicoon Glenn Neven en Robin Henkens, die hopelijk aan boord kan blijven in een andere functie.”

“Nu is dé opdracht voor de sportieve directeur het samenstellen van een ervaren kern, aangevuld met talentvolle jongeren. Een veel bredere kern, zodat bij eventuele kwetsuren , een volwaardige vervanger inzetbaar is. Verder hopen we dat CFG binnen hun groep Lommel SK als een volwaardige club gaat aanzien, en dat het opleidingsstatuut opgewaardeerd zal worden.”

“De aanpassing in het stadion zijn smaakvol gebeurd ; misschien dat er ook eens gekeken kan worden naar het ‘uitvak’ , zodanig dat supporters van de tegenpartij comfortabeler gehuisvest kunnen worden. Kort samengevat ; een seizoen als dit smaakt naar méér van dit!”

Foto: website SC Heuvelhof