RC Hades onderuit met strafschoppen in Croky Cup!

RC Hades

Deel deze inhoud:

Voor de nationale teams die in volle voorbereiding zitten op het nieuwe seizoen zijn de bekerwedstrijden soms een struikelblok. RC Hades kreeg ook te kampen met een ongelukkige uitschakeling. Het werd 1-1 tegen US Ophain. Bij de strafschoppen waren de bezoekers net iets koelbloediger (3-4).

Slechte start

De boys van T1 Wim Mennes namen een slechte start. Binnen het openingskwartier kon US Ophain toeslaan. Een domper van formaat. Hades kreeg geen tempo in hun spel. De balcirculatie verliep veel te traag. Toch kwam de gelijkmaker nog in de eerste helft. Na een fout op Ricardo Kessels kon goalgetter Christophe Bertjens, vanop de stip zorgen dat de bordjes weer in evenwicht hingen.

Kansarme tweede helft

De aanwezige toeschouwers dachten erop en erover na de rust. Die mensen kwamen bedrogen uit. Er waren iets te weinig uitgespeelde kansen. Stereotiepe opbouw en enige nauwkeurigheid ontbrak in de zone van de waarheid. US Ophain bleef loeren op de counter. De gasten kregen dan ook nog enkele goede mogelijkheden, om de partij binnen de negentig minuten te beslissen. Zoals zo vaak, kon RC Hades ook op die momenten rekenen op een sublieme doelman Dries Gijbels. Hij hield zijn team in de wedstrijd, maar vermits er niet meer gescoord werd, moesten elfmeters uitsluitsel brengen.

Strafschoppen

Het bleef bij die 1-1 en strafschoppen moesten zorgen voor winst of verlies. In deze discipline waren de bezoekers iets koelbloediger en konden zich plaatsen voor de volgende ronde. Voor RC Hades een pijnlijke uitschakeling, maar de competitie geniet uiteraard voorrang.