Oppermachtig Gamblers uit Alken wint voor eigen publiek de VZVB Cup 2024!

Deel deze inhoud:

Veel moeite en hard labeur ging er vooraf door secretaris Pascal Daenen, voorzitter van het PSC Luc Bex en Jaak Paesen van het VZVB bestuur afdeling Limburg voor het organiseren van de VZVB Cup 2024 die dit seizoen doorging in sporthal ‘De Alk’ in Alken.

De kampioenen van de Liga’s gingen de strijd aan onder een uitstekende leiding van de scheidsrechters Albert Tresinie en Roger Peeters. De kampioenen waren de lokale Gamblers, van de Bilzerse Liga Excellent en The Icing en van de Liga uit Herderen ZZB. Het werd sportief een leuke en spannende avond met als eindwinnaar de plaatselijke favorieten Gamblers, die in de beslissende partij met 3-1 konden zegevieren van Excellent.

Vanaf 19u gingen we van start voor zes mooie wedstrijden. Alleen een smetje op de avond was de mindere opkomst. Van de Alkense Liga kwam niemand van de andere ploegen hun kampioen Gamblers steunen en ook de andere teams hadden praktisch geen supporters mee. Gelukkig viel alles in goede banen en kregen we sportief wel een avond om van te smullen. De eerste partij ging tussen Excellent en ZZB. De bezoekers begonnen sterk, maar moesten het onderspit delven met 5-2. Doelpunten: Senne Aerden 0-1, Eloy Otero-Perez 1-1 bij de rust, Ben Peters 1-2, Kim Schroyen 2-2, Olivier Geurts 3-2, Eloy Otero-Perez 4-2, Stijn Coninx 5-2.

Gamblers-The Icing 4-1

Spannende partij waar de Gamblers na de rust het verschil konden maken. Doelpunten: Ruben Vanvinckenroyen 1-0, Maxime Vanopppen 1-1, Toon Manshoven 2-1 bij de rust, Maikel Sempels 3-1 en 4-1.

ZZB-Gamblers 0-9

De Alkense kampioen kwam meteen op dreef en was oppermachtig. Doelpunten: Seppen Vranken 0-1, Gylian Bas 0-2, Niels Timmermans 0-3, Ruben Vanvinckenroyen 0-4 bij de rust, Niels Timmermans 0-5, Ruben Vanvinckenroyen 0-6, Gert Vanmuysen 0-7, Gylian Bas 0-8, Brecht Lammens 0-9.

Excellent-The Icing 6-1

Om de strijd voor de Cup nog levend te houden moest Excellent winnen. The Icing deed aanvankelijk knap mee, maar nog voor de rust kon Excellent de partij beslissen. Doelpunten: Olivier Geurts 1-0, Robin Vandeweyer 2-0, Sam Steylaerts 2-1, Eloy Otero-Perez 3-1, Maxime Vanoppen 4-1 own-goal, Ward Tilkin 5-1 en 6-1.

The Icing-ZZB 1-2

Beide ploegen hadden nog niet gewonnen en waren uit om die laatste plaats te vermijden. Het werd een spannende strijd die reeds bij de rust werd beslist. ZZB won en de laatste plaats was dus voor The Icing, die van het bestuur de prijs van de Fair-Play kreeg met een mooie uitrusting geschonken door Brent van Radio DEAN en VIA Tongeren. Doelpunten: Dylan Bruggen 0-1, Sam Steylaerts 1-1, Jarne Peeters 1-2 bij de rust.

Gamblers-Excellent 3-1

De beslissing voor de mooie trofee geschonken door Hilda en Jean van de Tongerse Liga en tevens mooie Darts-Liga moest vallen in de laatste partij. Het werd een spannende en felle strijd met stevige duels. Alles bleef wel zeer sportief en opvallend op de ganse avond geen enkele kaart! Bij de rust bleef alles mogelijk, maar de Gamblers bleven vlijmscherp met hun counters en konden na de rust het verschil maken en zo de VZVB Cup 2024 op hun naam schrijven. Doelpunten kwamen van Eloy Otero-Perez 0-1, Niels Timmermans 1-1 bij de rust, Toon Manshoven 2-1, Gylian Bas 3-1.

Foto’s RV Guido Gielen