Gamblers uit Alken wint voor eigen publiek de VZVB Cup 2024!

Gamblers

Deel deze inhoud:

Veel moeite en hard labeur ging er vooraf door secretaris Pascal Daenen, voorzitter van het PSC Luc Bex en Jaak Paesen van het VZVB bestuur afdeling Limburg. De VZVB Cup 2024 vond dit seizoen plaats in sporthal ‘De Alk’ in Alken.

De kampioenen van de Liga’s streden onder een uitstekende leiding van de refs Albert Tresinie en Roger Peeters. Die kampioenen waren de lokale Gamblers, Excellent en The Icing (beiden Bilzerse Liga) en ZZB (Liga Herderen) . Het werd sportief een leuke en spannende avond met als eindwinnaar de plaatselijke favorieten Gamblers. Zij haalden het in de beslissende partij met 3-1 van Excellent.

Vanaf 19u gingen we van start voor zes mooie wedstrijden. Alleen, een smetje op de avond was de mindere opkomst. Immers, vanuit de Alkense Liga kwam niemand hun kampioen Gamblers steunen. Net als bij de tegenstanders trouwens, waar de supporters voor het overgrote deel blijkbaar ook hun kat stuurden. Gelukkig viel alles in goede banen en bleek de spelkwaliteit hoog. Dus kregen we sportief wel een avond om van te smullen. De eerste partij ging tussen Excellent en ZZB. De bezoekers begonnen sterk, maar moesten het onderspit delven met 5-2. Doelpunten: Senne Aerden 0-1, Eloy Otero-Perez 1-1 bij de rust, Ben Peters 1-2, Kim Schroyen 2-2, Olivier Geurts 3-2, Eloy Otero-Perez 4-2, Stijn Coninx 5-2.

Gamblers-The Icing 4-1

Spannende partij waar de Gamblers na de rust het verschil konden maken. Doelpunten: Ruben Vanvinckenroyen 1-0, Maxime Vanopppen 1-1, Toon Manshoven 2-1 bij de rust, Maikel Sempels 3-1 en 4-1.

ZZB-Gamblers 0-9

De Alkense kampioen kwam meteen op dreef en was oppermachtig. Doelpunten: Seppen Vranken 0-1, Gylian Bas 0-2, Niels Timmermans 0-3, Ruben Vanvinckenroyen 0-4 bij de rust, Niels Timmermans 0-5, Ruben Vanvinckenroyen 0-6, Gert Vanmuysen 0-7, Gylian Bas 0-8, Brecht Lammens 0-9.

Excellent-The Icing 6-1

Om de strijd voor de Cup open te houden, moest Excellent winnen. Aanvankelijk bood The Icing ook nog knap weerwerk. Maar nog voor de rust, legde Excellent de partij in een beslissende plooi. Doelpunten: Olivier Geurts 1-0, Robin Vandeweyer 2-0, Sam Steylaerts 2-1, Eloy Otero-Perez 3-1, Maxime Vanoppen 4-1 own-goal, Ward Tilkin 5-1 en 6-1.

The Icing-ZZB 1-2

Beide ploegen hadden nog niet gewonnen en waren uit om die laatste plaats te vermijden. Bijgevolg werd het een spannende strijd, waarbij de beslissing nog voor de rust viel. Zodoende haalde ZZB het met nipte cijfers , waardoor de laatste plaats naar The Icing ging. Maar ook de Bilzenaren viel een prijs te beurt. Zij ontvingen de prijs van de Fair-Play, een mooie uitrusting geschonken door Brent van Radio DEAN en VIA Tongeren. Doelpunten: Dylan Bruggen 0-1, Sam Steylaerts 1-1, Jarne Peeters 1-2 bij de rust.

Gamblers-Excellent 3-1

Uiteindelijk moest de beslissing vallen in de laatste partij.  Hilda en Jean van de Tongerse Liga en tevens mooie Darts-Liga, maakten zich na afloop op , voor het overhandigen van een knappe trofee. Het werd een spannende en felle strijd met stevige duels. Alles bleef wel zeer sportief en opvallend op de ganse avond, geen enkele kaart! Bij de rust was alles nog mogelijk. De Gamblers bleken evenwel vlijmscherp op de counters. Zo maakten zij ook het verschil. Uiteindelijk schrijven zij de VZVB Cup 2024 op hun naam.. Doelpunten kwamen van Eloy Otero-Perez 0-1, Niels Timmermans 1-1 bij de rust, Toon Manshoven 2-1, Gylian Bas 3-1.