Oefenwedstrijd,waarbij Belisia en Vlijtingen zich tevreden tonen

Oefenwedstrijd

Deel deze inhoud:

Met de kompetitiestart in zicht, is het altijd nuttig om er nog een oefenwedstrijd bij te nemen. Zowel Belisia als Vlijtingen toonden zich na afloop van deze oefenwedstrijd tevreden. De thuisploeg bracht dan wel de beloften in lijn, aangevuld met wat testers; maar ook Vlijtingen diende een aantal pionnen te vervangen.

Hoe dan ook, de thuisjongens namen het initiatief meteen in handen  en klommen nog voor het kwartier op een 2-0-voorsprong. Niet gek veel later, kreeg ook Vlijtingen een terechte strafschop toegewezen. Portier Daniels bracht bij zijn iets te late tussenkomst, bezoeker Jacqmin ten val. Routinier Nijs klaarde ijzig kalm de klus en zette de elfmeter om. Halfweg de eerste doorgang verhoogde de thuisploeg de stand opnieuw. Op het halfuur was er een reactie van de gasten. Bollen snelde weg op rechts, besloot prompt op doel, waar Daniels met een beenveeg redding bracht.

Na de pauze en een aantal wissels aan beide zijden, herstelde Vlijtingen het evenwicht. Het ging geduldiger van achteruit opbouwen, liet het leer snel zijn werk doen en lukte op het uur de aansluitingstreffer. Belisia behield nadien rustig het overwicht, moest hier en daar nog wel een kansje toestaan, maar haalde uiteindelijk de zege binnen. Even nog leek de gelijkmaker een feit. Nijs, op weg naar zijn derde pot van de avond, zag zijn poging op de staander spatten.

Belisia: Daniels , Dello, Cornet, Liefsoons, Labrach , Dechany , Joppe Martens , Mokhtari, Schlosser, Eddahouz, Coolen. Ingevallen na rust: Brecht Martens, Mpeli Mambo, Proesmans, Meddah, Gemici, Porcu.
Vlijtingen: Jans, Godin, Jacqmin, Vanharen, Biesmans, Bollen, America, Verjans, Wissels, Kerkhofs, Nijs. Ingevallen na rust: Meyers, Kian en Senne Tans, Meuldermans.
Doelpunten: 10′ Martens (1-0), 12′ Labrach (2-0, strafschop), 19′ Nijs (2-1, strafschop), 24′ Mokhtari (3-1), 60′ Nijs (3-2).
Scheidsrechter: Wim Boelen.