Nieuwe Japanse doelman voor STVV!

Deel deze inhoud:

Een nieuw gezicht op Stayen: de rijzige doelman Leo Kokubo tekende vandaag namelijk zijn contract bij STVV. De keeper van de Olympische ploeg van Japan maakt de overstap van het Portugese Benfica.

Leo Kokubo is een vertrouwde naam voor kenners van het Japanse voetbal. En ook verschillende Kanaries kennen Kokubo door en door: in de afgelopen Asian Cup schitterde hij namelijk nog aan de zijde van Fujita en Yamamoto bij de U23 van Japan. In dit tornooi hielp uitblinker Kokubo zijn land mee aan de zege: Leo stopte onder andere een strafschop in de allerlaatste minuut van de finale.

Ervaren 23-jarige
Net zoals landgenoot Zion Suzuki is de Japans-Nigeriaanse Kokubo een keeper met heel wat lengte (1m93) en talent. “Leo zette al op jonge leeftijd de stap van moederclub Reysol naar Europa. Bij Benfica deed hij niet alleen levenservaring op. Hij stond ook al meer dan 50 matchen onder de lat bij de tweede ploeg, die uitkomt in 2de klasse. Daarnaast doorliep hij alle jeugdreeksen bij de nationale ploeg van Japan, tot en met de Olympische ploeg. Als 23-jarige heeft hij dus al heel wat ervaring”, weet sportief directeur André Pinto.

Van Sint-Truiden naar Parijs
In afwachting van de goedkeuring van zijn visumaanvraag traint Kokubo individueel in Sint-Truiden. Volgende week trekt de doelman op trainingskamp met de nationale ploeg. Daarna volgen de Olympische Spelen in Parijs, na afloop sluit Leo aan bij de Kanaries.

“Ik ben heel blij om voor STVV te tekenen”, zegt Leo Kokubo in een eerste reactie. “Ik kijk ernaar uit om het shirt van deze mooie club te dragen, zo snel mogelijk te spelen en zo mijn steentje bij te dragen aan het team. Kanaries, ik zie jullie binnenkort!”.

Derde aanwinst
André Pinto is blij om deze nieuwe aanwinst te presenteren: “Rihito Yamamoto en Ryoyo Ogawa waren onze eerste inkomende transfers. Vorig jaar verdedigden zij al onze kleuren op huurbasis, maar dit seizoen namen we beide spelers definitief over. Met Leo Kokubo presenteren we nu een derde inkomende transfer. Daarnaast zitten er nog enkele defensieve versterkingen in de pijplijn, in afwachting van de administratieve afhandeling. Op dit moment gaat onze focus naar het versterken van onze aanvallende slagkracht.”