KVK Hooikt laat Retie puntenloos achter

KVK Hooikt

Deel deze inhoud:

Met het bezoek van KVK Hooikt kreeg KBSK Retie enkele ex-profs op bezoek op’t Vossekot. De thuisploeg begon met dezelfde 11 spelers aan de aftrap die vorige week ook tegen Kontich starten. Bij de bezoekers verscheen Van Hemert (o.a. ex-Turnhout en Antwerp) voor het eerst sinds een zware blessure terug aan de aftrap.

KVK Hooikt, met een ervaren ploeg, begon gevaarlijk aan de match en Veraghtert moest weer geregeld zijn klasse laten zien. Retie van haar kant kon niet direct kansen afdwingen. Na 27 minuten belandde een lange bal van Hooikt bij Pereira Fernades die mooi kon afwerken. Zo was de de 0-1 een feit. Een drietal minuten later was er handspel in het strafschopgebied van Hooikt. Zo kon Jari Breugelmans met zijn tweede penalty van het seizoen de 1-1 maken.

Daarna kregen we toch iets meer druk van Retie, maar na een Hooikste tackle kwam één van onze Retienaars tegen lijnrechter Carnier terecht en deze draaide zijn onderbeen uit de kom. Onze kinesist Jelle en de bezoekende kine gingen direcht de lijnrechter verzorgen maar zagen dat het een zware blessure was. De wedstrijd werd even gestaakt. Een ambulance moest de ongelukkige lijnrechter naar het ziekenhuis afvoeren. De eerste helft werd nog even hervat zonder noemenswaardige kansen.

Na de pauze was er een gelegenheidslijnrechter gevonden en gingen onze mannen volop op zoek naar de overwinning. Jammer genoeg was de thuisploeg, ondanks meer balbezit, onmondig voor doel. En na 65 minuten kon Weuts met een kopbal de 1-2 scoren voor Hooikt. De trainer van Retie bracht met Berrens, Aerts en Meeus nog drie frisse spelers op het veld om toch proberen nog gelijk te maken, maar dit zat er jammer genoeg niet meer in. In de slotminuut van de wedstrijd kon Pereira-Fernandes op een counter met zijn tweede van de namiddag de 1-3 eindstand vastleggen. Zo blijft Retie achter met 0 op 6 en wacht er zaterdag een zware verplaatsing naar onze buren van ’t Witgoor voor den derby.