KFC Broechem gaat stevig de boot in in’t Vossekot!

KFC Broechem

Deel deze inhoud:

Afgelopen zondag stond in eerste provinciale Antwerpen de wedstrijd op het programma tussen KBSK Retie en KFC Broechem. De thuisploeg, toch ambitieus en mikkend op de eindronde, verloor eerder haar eerste thuiswedstrijd. maar pakte op het veld van Zandhoven de eerste driepunter van het seizoen. Zo kon het vol vertrouwen uitkijken naar de ontmoeting met Broechem.

Zo was het ook nu weer op zondag, met een goedgegevuld Vossekotstadion voor zo’n 200 betalende toeschouwers. In de eerste helft van de match kregen we een gelijk opgaande match te zien waarbij KFC Broechem reeds gevaarlijk was met een schot op de paal. Toch kon Noeyens vlak voor de rust met het hoofd de 1-0 op het bord zetten. Na de pauze was KFC Broechem weer de gevaarlijkste ploeg maar ontbrak de afwerking bij de bezoekers.

De thuisploeg was wel efficiënter en zo kon Kor Berrens met zijn eerste doelpunt voor onze eerste ploeg op assist van Van Herck na een knappe aanval de 2-0 scoren. Bij de bezoekers was toen de veer gebroken en zo’n vijftal minuten voor het laatste fluitsignaal legde Roos de 3-0 eindstand vast. Na de match was het uiteraard feest en kon heel Retie de plaatselijke Retie-Kermis inzetten.

Volgende zaterdag gaan KBSK Retie op bezoek bij KFC Kontich dat afgelopen weekend met 0-1 kon winnen op Berlaar Heikant. KFC Broechem van zijn kant speelt thuis tegen Duffel. In het klassement nestelt Retie zich mooi op een gedeelde tweede plaats, na slechts drie wedstrijden. KFC Broechem blijft achter met één op negen en staat voorlopig nog onderaan het klassement.