Jaren Holmes, de laatste versterking van Hubo Limburg United

Deel deze inhoud:

Met het aantrekken van Jaren Holmes (24 november 1998, Michigan US) heeft Hubo Limburg United de laatste plaats van haar roster ingevuld. Deze 25-jarige Amerikaan komt over van de Leicester Riders uit de UK. Binnen het team van Raymond Westphalen zal deze 1,93m grote combo-guard vooral als point-guard postvatten.

Eén van Holmes’ kenmerken is zijn sterk aanvallend vermogen. Jaren is een speler die zowel vlot teamgenoten weet te vinden als zelf de weg naar de ring. Tijdens zijn college carrière speelde hij bij onder andere bij Ranger en St Bonaventura. Bij St Bonaventura speelde hij samen met onze vorige center Osun Osunniyi en haalde Holmes meerdere persoonlijke prijzen. Samen met Big O vertrok hij bij de Bonnies voor een avontuur bij de Iowa State Cyclones, die actief zijn in de grote Big 12 Conference. Hier kreeg onze nieuwe point-guard in 2023 een eervolle vermelding voor het team van het jaar en haalde hij een plaats in het ‘Big 12 All-Newcomer team’. Dat Jaren hier een belangrijke rol had binnen het team was duidelijk. Enkel twee spelers speelden dat seizoen iedere wedstrijd en hij was één van hen.

Na college nam hij deel aan verschillende NBA-workouts (Chicago Bulls, Dallas Mavericks,..) voordat hij de overzeese uitstap als Rookie maakte richting de UK. Hier vond hij een nieuwe thuis bij het oudste Britse basketbalteam: Leicester Riders.

Afgelopen seizoen haalde Holmes gemiddeldes van 13.3 punten, 4.2 rebounds en 3.0 assists per game. Dit resulteerde in een selectie voor het All Star game van Groot Brittannië.

Bij deze is het team compleet en staan we te popelen om met het volledig team aan de slag te gaan op de groepstrainingen vanaf begin augustus.