Giovanni La Mantia betekent flinke versterking voor SK Tongeren

Giovanni La Mantia

Deel deze inhoud:

In tweede nationale komt er weer een klasrijke middenvelder bij om te bewonderen. SK Tongeren haalde flinke versterking met de 28-jarige dirigent Giovanni La Mantia van Sporting Hasselt.

 

Na het vertrek van Lance Voorjans naar derdeprovincialer Lanaken VV was SK Tongeren nog aan het zoeken naar versterking voor hun middenveld. Een ervaren speler was prioritair voor de staf en het bestuur. Bij Sporting Hasselt plukte blauwwit de sierlijke middenvelder weg en dat is meteen een flinke versterking voor de Eburonen. Want Giovanni La Mantia heeft reeds meerdere watertjes doorzwommen. Met zijn frivole baltoetsen en zijn grote motor, ontpopte hij zich eerst bij Spouwen-Mopertingen, later Belisia SV, tot één van de grote smaakmakers.  Afgelopen seizoen bij Sporting Hasselt, viel de inbreng van La Mantia evenmin te ontkennen. Hij was één van de spelers, die mee het voortouw nam, hetgeen uiteindelijk leidde tot de promotie van Sporting Hasselt naar eerste nationale.

Vermits Giovanni La Mantia al haast 10 jaar op dit niveau actief is, betekent hij meteen ook die gerichte aankoop waar de sportieve staf op aanstuurde. Zoals aangegeven beschikt de 28-jarige dribbelkont niet alleen over een niet te miskennen balgevoel; hij schuwt het zware loopwerk evenmin. Vermits hij positioneel ook altijd de correcte invulling geeft, kan het niet anders of Gio moet bij SK Tongeren tot één van de sterkhouders uitgroeien.