MSG Phoenix en Deurne Spartans Belgisch kampioen Softball!

MSG Phoenix

Deel deze inhoud:

Het werd een druk weekend op de Baseball- en Softballvelden. Prachtig weer en een talrijk opgekomen publiek. De ideale situatie voor de ontknoping van diverse kampioenschappen in het Belgische competitieseizoen 2024. MSG Phoenix bij de dames en Deurne Spartans bij de heren werden Belgisch kampioen Softball!

In hoofdklasse (D1) Softball Ladies waren Mont-Saint-Guibert Phoenix en verdedigend kampioen Beveren Lions, net als vorig jaar de twee sterkste in de reguliere competitie. Daardoor mochten zij het gaan uitvechten in de best-of-5 Belgian Series. Echter, na een zwaar seizoen met veel internationale verplichtingen. Bovendien in het begin van deze maand nog een E.K. Softball Dames. Waarin België goed presteerde.

MSG Phoenix Belgisch kampioen bij de Dames!

Waar het vorig jaar gelijk opging en Beveren de 5de game in ultimo naar zich toetrok voor het Kampioenschap, was het dit jaar meer eenzijdig. De Ladies van Mont-Saint-Guibert Phoenix wonnen drie wedstrijden uitgetekend op rij. Daardoor mochten de meisjes van Phoenix zich gistermiddag kronen tot Belgisch Kampioen Softball Ladies 2024.

Deurne Spartans Belgisch kampioen bij de Heren D1!

Bij Softball Men D1 waren het de Deurne Spartans en de Hoboken Pioneers die het in de Belgian Series 2024 tegen elkaar opnamen. Evenals vorig jaar geraakte Hoboken niet in staat met de sterkste opstelling in de Series te kunnen spelen. Waardoor we de prestaties van de Spartans zeker niet willen minimaliseren. De mannen uit Deurne waren in de reguliere competitie dit jaar de sterkste. In de Belgian Series wonnen ze ook 3 wedstrijden op rij. Zodoende behaalde Deurne Spartans glansrijk de Belgische titel Softball Men 2024.

Promotie Braine Black Rickers!

Verder promoveerde Braine Black Rickers naar de Eerste Divisie Baseball (D1) voor volgend jaar. Door voor het eerst het kampioenschap in D2 te mogen optekenen.

Het Belgisch Kampioenschap Baseball (D1) zal aankomende weekenden uitgevochten worden tussen de Hoboken Pioneers en verdedigend kampioen Deurne Spartans. Zij zullen in een best-of-5 Belgian Series Baseball gaan strijden om het landskampioenschap. Een Antwerpse aangelegenheid met top baseball op het menu. De eerste game zal plaatsvinden op 28 september in Hoboken. Daarna volgen afwisselend duels in Deurne en Hoboken. De laatste partij zal plaatsvinden op zaterdag 12 oktober in Hoboken. Alle wedstrijden beginnen om 14:00. Iedereen is welkom en inkom is gratis.