Toeslaan als het kan voor Sp. Tisselt

Toeslaan

Deel deze inhoud:

Zoals het logo op de borst bij roodwit doet vermoeden, staat de kraai garant voor toeslaan op het juiste moment. De verplaatsing naar Mariekerke-Branst, was misschien ook het moment om eindelijk die eerste zege te pakken.

Toeslaan als het kan, heet dat dan. Wilde Sporting Tisselt, de status van de voorbije seizoenen op zijn minst evenaren, ook wel nodig dus. Het zijn geen luidschreeuwers bij Tisselt, maar eerder harde werkers. Alleen, als je de voorbije seizoen een keer vierde en een keer vijfde eindigt, kijkt men wel jouw richting uit.

“Dat begrijp ik ook ergens”, aldus T1 Staes. “Onze ploeg is ook niet zoveel gewijzigd. Bovendien toonden we de voorbije seizoenen, dat we toch ook wel tot die top vijf hoorden. Dat willen we in deze jaargang graag overdoen. Voor aanvang van dit seizoen had ik ergens al het vermoeden, dat de reeks toch wel sterker geworden is. De uitslagen de voorbije weken, hebben dat alleen maar bekrachtigd. Wij moeten onze weg nog een beetje zoeken, al was het puntengewin de voorbije weken ook niet helemaal in verhouding tot het geleverde spel.”

Sporting Tisselt behaalde uiteindelijk een 1-5-zege op Mariekerke-Branst en hoopt daarmee de stap naar de linkerkolom te hebben aangevat. Het team van Frank Staes herbergt alleszins de juiste wedstrijdmentaliteit en bruist van enthousiasme. Een ploeg, die dus duidelijk thuishoort bij de top in eerste provinciale Antwerpen en daar aan het eind van de rit ook wel zal terug te vinden zijn. “Dat is de uitdaging toch, maar nogmaals, het zal niet zonder slag of stoot lukken. Op termijn wil deze vereniging zich uiten als een vaste waarde in deze reeks en dat kan alleen maar door hard te werken. En ja, als de kans op promotie zich eventueel voordoet, zullen we die uiteraard niet laten liggen”, analyseert Staes de verrichtingen van zijn team tot dusver.

Foto: RV Sporting Tisselt