Defensieve stabiliteit bij leider KFC Eeklo

Defensieve stabiliteit

Deel deze inhoud:

Door velen voor aanvang van deze kompetitie bestempeld als dé titelfavoriet, is KFC Eeklo dankzij haar defensieve stabiliteit, goed op weg dit ook waar te maken. In de voorbereiding, weliswaar tegen sterkere tegenstrevers, lag daar nog een beetje het probleem. Coach Kurt Mertens sleutelde daaraan, waardoor doelman Staf Dossche tot op heden nog niet één keer een bal uit zijn netten diende te vissen.

ConstrenoMeer nog, het lijkt er zelfs op, alsof elk gescoord doelpuntje ook meteen een garantie op de zege is. Amper vier doelpunten lukte KFC Eeklo tot dusver, maar het levert hen in combinatie met die defensieve stabiliteit wel de leidersplaats op. Vorig seizoen al toonde KFC Eeklo aanvallend haar sterkte, maar problemen met de doelwachters zorgde voor onzekerheid achterin. Finaal strandden de roodhemden op een vijfde plaats.

“Wij toonden vorig seizoen al over een meer dan degelijke ploeg te beschikken. Helaas kregen we af te rekenen met doelwachtersproblemen. Daardoor speelden we uiteindelijk niet echt mee in de titeldebatten, maar we zijn versterkt uit de zomerperiode gekomen. Momenteel scoren we misschien nog niet zo vlot als vorig jaar, maar als we er telkens ééntje meer scoren als de tegenstrever, zijn we er straks wel dicht bij. Toegegeven, Zeveren Sportief maakte het ons afgelopen weekend knap lastig. Een rode kaart bij de thuisploeg en een flits van Richard Mendoza meteen daarna, leverde ons wel de zege op. We hebben die favorietenrol toebedeeld gekregen, en eerlijk, we gaan er ook gewoon voor. Waar het schip uiteindelijk strandt, zien we dan aan het eind van de rit wel weer”, klinkt het vol vertrouwen bij de roodgroen.

KFC Eeklo heeft het voorlopig goed voor mekaar en coach Kurt Mertens heeft weinig reden tot klagen. Een leidersplaats, een goede organisatie achterin en voorin jongens die met een klasseflits ook de kleinste opening gelijk afstraffen. KFC Eeklo, titelfavoriet in 2de prov A Oost-Vlaanderen? Echt wel, als je het ons vraagt!

Foto: RV KFC Eeklo