Team Belgium, elfde op EK Softball Dames

Team Belgium

Deel deze inhoud:

Afgelopen week werd in Utrecht (Nl) het Women’s Softball European Championship 2024 georganiseerd. Team Belgium profileerde zich voortreffelijk op dit EK en eindigde uiteindelijk op een elfde plaats. Een heuse opsteker toch, waarbij uitgekeken wordt naar de progressie de komende jaren. Een uitdaging voor Team Belgium, want op de volgende Olympische Spelen in Los Angeles in 2028, zijn baseball en softball terug olympische sporten. 

EK 2024

Team Belgium reisde naar Utrecht af, met de doelstelling beter te doen dan twee jaar geleden. In 2022 eindigden de Belgische Dames op het Europees Kampioenschap nog 16de. Met hun elfde plaats in Utrecht, doen de dames niet alleen ruim beter, de aansluiting met de Europese subtop is ook een feit. De winst in de voorronde-wedstrijden tegen Polen en Malta, hielp Team Belgium om die stap te zetten.

Teammanager Sven Hendrickx blikt tevreden terug op het voorbije EK in Utrecht. “Ik kan je verzekeren dat hier een fier iemand staat. We hebben de voorbije maanden en jaren geen moeite gespaard. In samenspraak met de staf, maakten wij immers werk van een ‘rode draad’. Uitgekiende en specifieke trainingen, showcase weekenden, preselecties en oefenwedstrijden. Dit alles met als doel onze dames naar een hoger niveau te tillen. Dat dan in Utrecht al een eerste resultaat af te lezen viel, is voor ons dan ook de aansporing om op de ingeslagen weg te verder te gaan.”

Wedstrijden tegen landen als Israël, Griekenland, Groot-Brittannië en Italië zijn voor de Belgische Dames nog niet meteen spek voor de bek. Maar in de confrontaties met Frankrijk, Oekraïne en Duitsland, bewezen zij dat er een hele stap gezet is. Uiteindelijk behaalde Team Belgium een zege tegen Oostenrijk, waardoor het zich finaal elfde klasseerde van de 22 landenteams, die aan dit EK deelnamen.

Het EK in Utrecht bevestigt niet alleen de goede werking binnen de federatie op alle niveau’s, het versterkt ook de groei die men nastreeft. De ‘Nationale Loterij’ stapt alvast mee in het project ‘Softball Dames aan slag in 2024‘. Een eerste stap op weg naar de Olympic Qualifiers. Afspraak in LA 2028?

Foto: RV KBBSF