KFC Eeklo nestelt zich al aan de leiding

KFC Eeklo

Deel deze inhoud:

Hoor je in 2de provinciale A Oost-Vlaanderen een keertje rond, krijg je steevast KFC Eeklo als uitgesproken titelkandidaat op je bord. Moet een heel zware last op de schouders zijn toch, als je zo naar voor geschoven wordt. Niets is minder waar bij KFC Eeklo, dat de eigen ambities niet onder stoelen of banken steekt. De favorietenrol lijkt als het ware als een kreukvrij hemd om het lijf gegoten.

De wedstrijd tegen FC Assenede zaterdagavond, leverde de Meetjeslanders een nieuwe driepunter op. Meteen voeren zij met een 6 op 6 ook de stand aan. Het doelpuntje van Andrew Deboo op het halfuur, bleek uiteindelijk voldoende om het dessertje bij het footdinner voor de talrijke aanwezigen te laten smaken. Assenede probeerde later in de wedstrijd de gelijkmaker nog wel te zoeken. Het team van coach Kurt Mertens kwam defensief evenwel nooit in de problemen.

Het lijkt wel alsof de straatlengte voorsprong, waarmee KFC Eeklo in de titelrol geduwd wordt, al in de eerste kompetitieweken extra benadrukt wordt. De druk, die hiermee gepaard gaat, deert de Meetjeslanders evenwel niet. “Ook vorig seizoen behoorden we al tot de teams, die bovenin meededen. Enkel het doelwachtersprobleem speelde ons parten, waardoor enige onzekerheid zich van ons meester maakte. Dat kostte ons uiteindelijk ook wat punten, die we in de eindafrekening dan ook tekort kwamen. We zijn deze zomer op alle vlakken versterkt en ja, dan kan je de ambities natuurlijk niet langer wegstoppen. Defensief als aanvallend kunnen we ons mannetje staan en dan moet je ook voluit je sportieve doelen durven aangaan. Mogelijke tegenstanders in de titeljacht? Toch wel verwachte namen als Maldegem of Sint-Laureins”, klinkt het onomwonden vanuit Eeklo.

KFC Eeklo: Dhossche, Lanckriet (66′ De Weirt), Blanckart, Velleman, Dib (90′ Hillaert), Mendoza, Naessens (69’Ucak), Deboo, Hovsepyan, Van Renterghem, Cherlet.
FC Assenede: Bonne, Van Der Snickt (72′ Dossche), Bonnaerens (61′ Dewaele), Bigom, Stef Pauwels, Last, Loof (85′ De Backer), Jelle Pauwels, Reynheere, Van Laere, Van Cleemputte.
Scheidsrechter: El Shajrawi.
Doelpunt: 27′ Deboo (1-0).
Geel: Blanckaert, Last, Reynheere.

Foto: RV KFC Eeklo