Jelle Van Litsenborg: “Volste vertrouwen in de kern”

Jelle Van Litsenborg

Deel deze inhoud:

De voorbereiding is achter de rug en zondag start het echte werk met een competitiematch tegen KVC Wilrijk. Tijd dus voor een terugblik en wie laten we dan beter aan het woord dan de nieuwe trainer Jelle Van Litsenborg van KBSK Retie over het nieuwe seizoen.

Jelle, ondertussen ben je al een grote maand bij de club aan de slag. Wat vind je van de club?
“Al van de eerste gesprekken merkte ik dat er heel veel mensen begaan zijn met de club”, aldus Jelle Van Litsenborg. “Dit idee is alleen maar versterkt deze eerste weken. Daardoor ben ik blij dat ik voor KBSK Retie gekozen heb. Als ik dan de groepssfeer zie en de manier waarop nieuwe spelers opgenomen worden in de groep kan ik alleen maar blij zijn.”

De voorbereiding is achter de rug. Met welk gevoel sluiten jullie deze af?
“Als we naar onze uitslagen kijken en naar die van onze Provinciale Reserven kunnen we zeer tevreden zijn. Voor de spelers was het een heel nieuw systeem, maar dit heeft zeker geen negatief effect gehad op de uitslagen, want die waren goed. Als we kijken naar hoe we gestart zijn in onze eerste match, zien we al een hele vooruitgang. Hier kunnen we als trainersstaf alleen maar heel blij mee zijn. Uiteraard zijn er nog groeipunten, maar hier gaan we verder mee aan de slag.”

De matchen van de Beker Van Antwerpen werden afgesloten met 3 overwinningen en 1 gelijkspel. Hierdoor treffen jullie in de 1/8ste finale KFC Lint. Wat zijn de ambities daar?

“Ik heb vernomen hoe leuk de finale van vorig seizoen was (ondanks het verlies). Dus we moeten voor de supporters terug het behalen van de finale ambiëren. Het is ook gewoon een leuke afleiding in het seizoen. KFC Lint is ideaal om onze ambitie kracht bij te zetten.”

Zondag start KBSK Retie met een thuismatch tegen KVC Wilrijk. Het treft hiermee al direct een stevige tegenstander. Wat weet je van hen en verwacht je van de match?
“Wilrijk is misschien wel de grootste titel favoriet. Dus onze eerste thuismatch in het Vossekot moeten we er ineens staan. Mijn gewoonte is om na 10 matchen de balans op te maken. Dan pas weten we echt waar we staan. Ik heb het volste vertrouwen in de kern!”

Foto: KBSK Retie