U12 Nationaal Baseball Team met een glansprestatie !

U12

Deel deze inhoud:

U12 Nationaal Baseball Team wint plaatsingstornooi in Trnava Slovakije en kwalificeert zich voor het U12 Europees Kampioenschap Baseball in 2025

Ons U12 Nationaal Baseball Team verzekerde zich van een plek in de A-Pool van het U-12 Europees Kampioenschap Baseball in 2025. Die kwalificatie voor het EK kwam er na het winnen van het B-Pool tornooi. Dat vond vorige week (van 3 tot 7 Juli) plaats in Trnava, Slowakije .

In het enkelvoudige-round-robin tornooi won het Belgisch U12-team haar vijf wedstrijden. België versloeg Hongarije met 10-2, Roemenië met 20-1, Groot-Brittannië met 3-2, Slowakije met 12-5 en Polen met 8-7 en bleven het hele tornooi ongeslagen.

Het nieuwe jeugdprogramma van U12 Nationaal Team Manager Jamie Flynn en de technische staf heeft zijn vruchten duidelijk afgeworpen. Jamie is een super geëngageerde coach en toont dat fun hebben en hard trainen hand-in-hand kunnen gaan. Er is voor de jeugd een continu programma opgesteld waarbij nu off-season (voor de baseballers is dat in de winter) flink wordt doorgetraind. Daarbij worden ook op diverse locaties in geheel het land extra try-outs en oefenwedstrijden gehouden.

Opvallend genoeg waren er bij de uiteindelijke selectie 14 jongens en 2 meisjes. “Er is gekeken naar continuïteit, opbouw en uiteindelijk ook gekozen voor de beste spelers. Dat daarbij 2 girls in de selectie zitten is uiteraard geweldig!”

Een top prestatie van iedereen!
Op naar het E.K. 2025