Young Red Dragons nu ook voorbij Tsjechie op het EK U18 in Plovdiv!

Young Red Dragons

Deel deze inhoud:

Na de eerdere nederlaag tegen Slovenië en de knappe zege in een vijfsetter tegen een stug Estland hebben de Young Red Dragons maandagavond ook Tsjechië opzij gezet.

In de eerste set pakte België nog vrij snel en makkelijk de bovenhand, met setwinst als gevolg: 25-18. De tweede set was andere koek. De Dragons knokten zich nog terug in de wedstrijd tot 22-22. Uiteindelijk moesten zij zich toch gewonnen geven, waardoor Tsjechië met 23-25 setwinst pakte.

In set drie ging België verschroeiend van start. Het liep meteen tot 5-1 uit. De Tsjechen klampten aan, maar konden niet verhinderen dat het 9-3 werd. De “thuisploeg” hield het tempo strak en liep verder tot 13-5. Tijd dus voor een time-out dachten de Tsjechen, teneinde de kloof niet nog groter te laten worden. Tsjechië putte moed na die onderbreking en kwam tot 15-9 terug. Ook de Belgische bondscoach zag op dat ogenblik de nood aan een time-out in. Even bezinnen om het dipje terug te dringen. België kon de kloof wel vasthouden, maar Tsjechië bleef aanklampen. Bij 17-11 oordeelde Mieke Moyaert het tijd voor een nieuwe time-out. Zaak voor de jonkies was, om deze set alvast over de streep te trekken.

En dat gebeurde ook. Over 20-15 ging het naar 22-15 en zo naar setwinst mt 25-21 in deze derde set. Al maakte het team het zichzelf nog wel ontzettend moeilijk in de slotfase. De 2-1 in sets stond er, nog één te gaan voor België en de tweede opeenvolgende zege was een feit.

Set 4 ging van bij het begin gelijk opgaand tot 3-3, doch kon België opnieuw het voortouw naar zich toe trekken met de 7-4. De Tsjechen wilden niet nog eens meemaken wat er gebeurde in het begin van de derde set dus volgde er al snel een time-out. Toch konden de Belgen weer netjes uitlopen naar 11-6. Die vijfpuntenkloof kon de ploeg van coach Mieke Moyaert mooi vasthouden tot 14-9 doch probeerde de Tsjechen steeds weer om dichterbij te sluipen tot 16-13.

Bij 19-14 stonden de Young Red Dragons een stap dichterbij de 3-1 setwinst en de overwinning. Maar in volleybal weten we ondertussen dat elk punt gespeeld moet worden! Maar met een zespuntenkloof bij 20-14 zag het er alvast heel goed uit voor België. Bij 24-16 kregen de Belgen alvast een eerste matchpunt maar dat was nog niet raak. De Tsjechen pruttelden nog tegen met de 24-18, tijd voor de laatste Belgische time-out en de wedstrijd over de streep te trekken! En dat gebeurde ook, set 4 eindigde in 25-18 setwinst voor de Belgen!

Zo werd het een knappe 3-1 zege voor de jonge Belgen die mochten vieren op de tonen van Abba in het Bulgaarse Plovdiv, en dat onder het toeziend oog van enkele Belgische supporters.

De komende dagen wachten nog de wedstrijden tegen Italië en Spanje maar deze zeges zijn alvast dikke opstekers! Proficiat!