Wieto Claes held van Termien!

Wieto Claes

Deel deze inhoud:

Het werd een boeiende Limburgse derby tussen Eendracht Termien en KSK Tongeren. Het venijn zat hem in de staart. Invaller Wieto Claes, terug uit blessure, werd de held, met het winnende (2-1) doelpunt.

Het eerste halfuur was voor een gretige thuisploeg. Rond het kwartier scoorde Martijn Stefani in de verste hoek. Een verdiende voorsprong. Nog voor het halfuur kregen de Eburonen een mooie gelegenheid om te scoren. Assist van Cheprassov naar de jarige Dupain. Het Tongerse boegbeeld haalde uit, met een geplaatste krulbal. Doelman Valkeners had een heerlijke zweefsprong in huis en haalde het leder uit de bovenhoek.

Na de frisdrank kwam Tongeren gretig uit de kleedkamers. Toch kreeg Termien ook nog enkele mooie kansen. Een kopbaldoelpunt van Carvalho werd afgekeurd, wegens buitenspel. Kort voor ingaan van het slotkwartier knalde Callemin tegen de paal.

Gelijkmaker Gil Vanderhoven

Termien leek stand te houden. Tot drie minuten voor tijd, na een goed aangesneden hoekschop van Jungschleger, kapitein Gil Vanderhoven knap de gelijkmaker kon binnenkoppen. Enkele minuten later was doelman Valkeners bij de pinken, op een plaatsbal van La Mantia.

Wieto Claes de grote held!

Tot in blessuretijd het gloriemoment kwam van invaller Wieto Claes. Eerst was er een voorafgaande botsing tussen ref Lucas en Geurde. Termien mocht verder spelen en het was Wieto Claes, die de winning goal kon scoren. De ontlading bij Termien was gigantisch.

“Ik speelde gisteren mee met de beloften. En dan deze schitterende invalbeurt”, glunderde Wieto Claes. “Een gouden zege. Met 4 op 9 hebben we onze start niet gemist. Eerlijk, het had normaal 7 op 9 moeten zijn.”

“Na 19 jaar RC Hades kwam ik naar Termien. Dan val je gekwetst uit in de voorbereiding. Balen man. Uiteindelijk gaat dit moment alles goedmaken (lacht).”