Wezel Sport pakt stevig uit in burenderby!

burenderby

Deel deze inhoud:

Wezel Sport pakt stevig uit in burenderby! Zoiets mag je wel stellen na de 1-4 overwinning zondagnamiddag op het veld van nieuwkomer Berg en Dal. Vooral met een sterke tweede helft trok de ploeg van coach Bjorn Beyens de wedstrijd naar zich toe.

De burenderby begon niet onaardig voor de bezoekers. Na vijf minuten spelen mocht Van De Gevel alleen op Lenaerts afgaan, die de vroege 0-1 prima voorkwam. Geen vroeg doelpunt en zo was het wachten tot minuut 22 wanneer opnieuw Van De Gevel de kans kreeg voor Wezel Sport. Ditmaal trof hij de paal, het zat de bezoekende spits niet echt mee.

Een doelpunt kon de wedstrijd stilaan wel gebruiken om volledig te ontploffen in de tropische temperaturen. Vlak voor het halfuur brak Van Ooijen de ban en zorgde hij voor het openingsdoelpunt bij Wezel, 0-1. Nog voor de rust, en dat via een ingestudeerde vrije trap kon de thuisploeg gelijkmaken via Van Kellegom. We gingen rusten bij een 1-1 tussenstand.

De tweede helft was amper afgetrapt of daar was Wezel al met de 1-2. Opnieuw Van Ooijen zorgde voor het Wezelse doelpunt. In enkele dolle minuten stond in een fractie van een minuut de 1-3 op het bord. Mart Van De Gevel mocht dan toch eens vieren. De thuisploeg probeerde met enkele wissels de bakens te verzetten maar het was Yildiz die met de 1-4 de wedstrijd besliste.

Zo wint Wezel Sport haar eerste wedstrijd van de nieuwe competitie. Zo is duidelijk dat een voorbereiding enkel en alleen dient ter opbouw om er te staan op dat moment dat een ploeg klaar moet zijn. Nieuwkomer Berg en Dal, dat zich enkele uren voor deze wedstrijd nog versterkte, blijft met lege handen achter.