Stijn Geys ziet zijn ploeg overtuigend reageren tegen Lille!

Stijn Geys

Deel deze inhoud:

Stijn Geys zag zijn ploeg woensdagavond overtuigend reageren tegen Lille United. Dat in een vooruitgeschoven wedstrijd van speeldag twee wegens bekerverplichtingen het komend weekend.

De spelers van Lille United mochten amper met hun ogen knipperen of ze zag reeds de 1-0 op het scorebord staan na amper twee minuten spelen. Een doorbraak op de linkerflank langs Houtvense kant belandde bij de goed ingelopen en vrijstaande Jo Gilis en die twijfelde niet. Zo was de vroege voorsprong een feit voor het team van Stijn Geys en kon de wedstrijd verder openbreken.

Maar de werkelijkheid werd het tegendeel. Tot ongeveer het halfuur zat de wedstrijd op slot. Na slecht ontzetten in de thuisdefensie kreeg Lille wel de mogelijkheid tot een mogelijke gelijkmaker maar Swinnen ging goed plat. In de herneming ging de bal in het zijnet.

Een bedreven Gilis kreeg net voor de rust de kans om alleen voor Pauwels de 2-0 en meteen de bevrijding op het bord te zette. Maar Pauwels kwam goed tussen en voorkwam de dubbele achterstand voor de bezoekers. We gingen dus rusten met maar 1-0 als tussenstand.

Net als in de eerste begon ook de tweede helft met een snel doelpunt. Na vijf minuten kon Mathei, die voor de wedstrijd nog twijfelachtig was zo deelde coach Geys ons mee, prikte de 2-0 tegen de netten. Het antwoord van Lille volgde vrijwel meteen. Schops mocht aanleggen maar zijn schot ging via de rug van een ploegmaat net voorbij de verste paal. Dit had de aansluitingstreffer best kunnen zijn.

Maar wie niet scoort moet vooral opletten dat het niet nog meer doelpunten zelf moet incasseren. Een snelle combi op het middenveld zorgde voor een razendsnelle omschakeling bij de thuisploeg. Zo belandde de bal wederom bij goaltjesdief Mathei die zijn tweede van de avond mocht binnenprikken iets voorbij het uur. 3-0 en zo leek de wedstrijd gespeeld na amper een uur spelen. Het moment was dan stilaan aangebroken voor Houtvenne om enkele wissels te doen, met in het achterhoofd de bekerwedstrijd op Lierse van zondag al. Niettemin was 3-0 niet te eindscore want vijf minuten voor tijd maakte Tom Ghislain de klus helemaal af. Zes op zes, de start niet gemist en het doel bereikt voor de technische staf van Houtvenne. En nu kan het komende zondag zonder druk naar het Lisp trekken om er de beker/ galamatch te spelen tegen Lierse-Kempenzonen.

Coach Stijn Geys was na de wedstrijd een tevreden man, vooral met de reactie van zijn groep na de wedstrijd op Termien van afgelopen zondag. “Het is heel leuk voor Jordy Mathei, die eigenlijk heel twijfelachtig was en die we hebben moeten prepareren. Chapeau aan de medische staf om dat te doen en hij maakte net vandaag het verschil.”

“Dus ik denk dat we getoond hebben dat we fysiek en voetballend gebied gereageerd hebben want zondag was het niet goed tegen Termien”, opent Geys zijn analyse. “Vandaag was het heel overtuigend. Dit was toch wel een wedstrijd waarop je heel hard kan verder bouwen. Dat maakt dat we toch wel heel ontspannen naar Lierse kunnen trekken. Zo werd die Beker van België een blok aan ons been maar uiteindelijk met een zes op zes op zak heb je toch nog iets om naar uit te kijken.”

We hadden voorrang gegeven aan de competitie nu. Ik heb vooraf gezegd van we denken nog niet aan Lierse en als we een goede wedstrijd willen moesten we vandaag een goede prestatie neerzetten en dito punten moeten behalen. De jongens hebben het heel goed gedaan. Over het algemeen denk ik dat het één van de betere wedstrijden was die we al gespeeld hebben. Het begint in elkaar te klikken. En dan zijn er nog vier, vijf jongens niet bij. Iedereen moet maar knokken voor zijn plaats. En tegen dit Lille heeft iedereen laten zien dat ze in de basisploeg thuishoren en dat is heel leuk.”