Sporting Pelt stoomt door met 6 op 6 in Sasja

Sasja

Deel deze inhoud:

Trekt Sporting Pelt de goede lijn door op het veld van promovendus Biobest Sasja. Dat was de hamvraag die menig Sporting-supporter zich zaterdagavond zou stellen. Sasja won namelijk op de afgelopen speeldag op het veld van Lions. Het boekte daarmee zijn eerste overwinning in de Super Handball League. De troepen van Korneel Douven waren dus gewaarschuwd.

De jonge leeuwen, hier en daar aangevuld met ervaring door spelers zoals Doms en andere, van coach Jacobs zouden zich niet zomaar gewonnen geven in sporthal Sorgvliedt. Dat moge duidelijk zijn. En dat bleek ook uit de eerste helft. Sasja klampte goed aan en deed goed mee in de wedstrijd. Na een kwartier spelen was 8-9 het verdict. Vijf minuten later keek de thuisploeg wel tegen een kloof van drie doelpunten aan, 9-12. Die voorsprong bouwde Sporting mooi uit tot 10-14 maar Sasja knokte zich nog knap terug tot 12-14. Een ultiem shot on the buzzer vloog niet binnen. 12-14 was de score bij de koffie.

Sasja ging nog even mee bij het begin van de tweede helft tot 18-18. Vanaf minuut 40 duwde Sporting echter nog een keer het gaspedaal in. Dat resulteerde in 19-21 en bij 21-24 na een kwartier in de tweede helft leek de kloof definitief gemaakt te zijn. Leek, want in het handbal is een driepuntenkloof relatief. Coach Jacobs greep in bij de thuisploeg met een time-out maar die mocht niet baten. 22-26 was het gevolg en nu leek de veer volledig te breken bij de Antwerpse club.

Sporting Pelt liep gestaag verder uit tot 23-30 en zette met 24-31 de eindstand op het bord. Met deze overwinning zet Sporting Pelt de goede lijn verder en zet het zichzelf ook wat steviger bovenaan het klassement. Een klassement dat bovendien zaterdagavond door KRAS Volendam positief werd opgeschrikt na thuiswinst tegen het nog ongeslagen Greenpark Aalsmeer.