Sporting Pelt moet de twee punten in Visé laten

Pelt

Deel deze inhoud:

Sporting Pelt won op speeldag één in de vernieuwde Super Handball League op eigen veld van Handbal Sezoens Achilles Bocholt. Dat kon u eerder al bij ons lezen. Zaterdagavond moest de Belgische kampioen op bezoek bij die andere kampioen en bekerwinnaar, HC Visé BM. Die laatste won afgelopen weekend, na een wedstrijd met twee gezichten van de Walen, in en tegen Hurry-Up. Wie van de twee dus de goede start kon doortrekken wisten we na het duel tussen beide ploegen, een wedstrijd die je kon bestempelen als een “Supercup” zowaar.

De eerste helft in de Hall d’Ominsports te Visé ging gelijk op. Bij 8-6 leek Visé een kloofje te slaan maar dat was buiten Tommie Falke gerekend. Milan De Grave, doelman van dienst bij Pelt, toonde zijn talent op een Luikse penalty, zo bleef het 8-8. De match ging echt op en neer en beide ploegen kwamen om beurt op voorsprong. Opnieuw De Grave met een prima stop zorgde ervoor dat Tommie Falke on tour kon gaan naar de overkant voor de 9-10.

Geen van beide teams kon echt afstand nemen, Van Haesendonck deed ook zijn duit in het Peltse zakje met de 12-13 en 14-14. Uiteindelijk gingen Visé en Pelt de pauze in met een 15-15 gelijke score.

De tweede helft begon direct met een twee punten achterstand voor Sporting Pelt. 18-16 maar Van Haesendonck kon milderen. Opnieuw stonden er twee goede keepers in het doel. Zo pakte Nicolas Plessers een Peltse penalty van Tommie Falke en even later stopte de ex-Hasseltgoalie ook een shot van Boiten. De scheidsrechters bleven in deze wedstrijd ook wel een hoofdrol opeisen. Met enkele rake maar ook minder denkbare beslissingen bepaalden zij met momenten mee de richting van de wedstrijd.

En die boog meer en meer om naar Visé-kant. Bij 26-23 werd Rob Schmeits bestraft met rood. Met nog vier en halve minuut op de klok keek de Belgische kampioen tegen een achterstand aan van 28-24. Tijd voor een time-out dacht coach Korneel Douven. Ivan Antic bracht de Limburgers terug dichterbij tot 28-26 maar na de 28-27 was de scheidsrechter het noorden volledig kwijt. Sporting stond nog met vier spelers op het plein. Met nog één minuut op de klok koos coach Cauwenberghs van Visé voor een time-out. In de laatste minuut lukte Visé de 29-27 eindscore uiteindelijk nog.

De volgende wedstrijd van Sporting Pelt is opnieuw een topper, thuis tegen Volendam. Visé trekt naar Bevo.