Sportief Rotselaar geeft ASV Geel flink oplawaai na waar doelpuntenfestijn!

Sportief Rotselaar

Deel deze inhoud:

ASV Geel, mede-titelfavoriet in derde nationale B dit seizoen, startte met winst in Londerzeel. Afgelopen weekend bleef het echter steken op een gelijkspel tegen Sint-Lenaarts op eigen veld. Het mocht na afloop niet klagen want zelfs het eerste verlies van het nieuwe seizoen had een feit kunnen zijn. Maar dat is dus niet gebeurd. Zaterdagavond ontving ASV Geel één van de nieuwkomers in de reeks, Sportief Rotselaar.

De wedstrijd begon met het initiatief duidelijk nemend aan Geelse zijde. Het eerste gevaar kwam er reeds na enkele minuten wanneer Joosten op de achterlijn mocht afgaan, mocht voorzetten maar de bezoekende defensie nog net de vroege achterstand kon vermijden.

In de toch wel kenmerkende 13de minuut was het dan toch prijs voor ASV Geel. Alessandro Alessio kon een gemeten voorzet van Tom Opdekamp makkelijk binnentikken. De Geelse trein leek vertrokken maar niets was minder waar. Vijf minuten was er een identieke fase, maar ditmaal geen doelpunt en zo bleef het maar 1-0. Maar 1-0 schrijven omdat tien minuten voor de rust doelpuntenmaker Alessandro een strafschopfout beging op Vandewalle. Dehond neemt de cadeau in dank aan en zorgt voor de 1-1.

Bijkomende domper voor ASV Geel was het uitvallen van doelpuntenmachine Thijs Van Pol die kort voor rust naar de hamstrings greep en gewisseld moest worden. Maesen werd zijn vervanger. Toch belette dat de ploeg van trainer Tom Schipper niet om door te drukken en op zoek te blijven gaan naar een tweede doelpunt. En dat kwam er op slag van rust via een strafschopdoelpunt van Ventose. Zo gingen de Zotten alsnog met een voorsprong de rust in, toch geen onbelangrijke opsteker denken we dan.

Sportief Rotselaar kwam ondanks de achterstand heel scherp uit de kleedkamer. Dat leverde in minuut 51 een tweede strafschop op na een fout op Masselis. Dehond mocht zich opnieuw achter een elfmeter zetten. Hij zorgde voor de 2-2 gelijkmaker. Dit doelpunt leek wel een Geelse malaise in te luiden want de Zotten kwam niet tot voetballen toe.

Rond minuut 76 kon Rotselaar via een prima tegenaanval op counter via Lemmens zelfs voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong klimmen. Het licht ging nu helemaal uit bij de titelpretendent en slechts enkele seconden later was de 2-4 via Dehond al een feit. Diezelfde Dehond zorgde voor een waar doelpuntenfestival langs Vlaams-Brabantse kant want hij zorgde ook voor de 2-5. In de slotfase van de wedstrijd kon Maesen nog milderen met de 3-5 waardoor een Geels slotoffensief nog wel kon maar geen goals meer opleverde.

Zo verliest ASV Geel voor het eerst dit seizoen, speelde het tweemaal thuis en pakte het daarin één op zes. Zo start het na drie wedstrijden aan de competitie met 4 op 9. Sportief Rotselaar van haar kant kan met vertrouwen toeleven naar de burenderby van komend weekend tegen KAC Betekom. Met de dodelijke efficiëntie vanop de Leunen is Betekom bij deze gewaarschuwd.