Spirou Charleroi verliest in Lommel!

Spirou Charleroi

Deel deze inhoud:

Een adembenemende spannende wedstrijd werd het tussen Croonen Lommel en Spirou Charleroi. De mannen uit het zwarte land leden een 83-80-nederlaag. Na een fantastische eerste helft had Lommel bijna nog de zege uit handen gegeven.

Van bij de start nam Lommel het heft in handen. Onder impuls van het terugkerende trio Matthias Bovy, Yannick Cornelissen en Matts De Keuster.

Scherpe coaching van Ronnie McCollum!
Coach McCollum bleef de spelers alert houden. Zodoende bleef Spirou onder de indruk van het wervelende Lommel. Daarom lukte dat aardig en Lommel ging rusten met 24 punten voorsprong (55-31).

Door prachtig samenspel en een puik afwerkende Jules Bouts (3/4), Yannick Cornelissen (2/2), Matthias Bovy (5/8) en Matts De Keuster (8/9) : samen met een afwerking van 78 %.

Sterke tweede helft van Spirou Charleroi!
Daarna leek het dat er een totaal nieuwe Spirou-ploeg op het veld kwam. Zelden gezien in het basketbal. In twee minuten tijd ging het van 55-31 naar 55-51. Daarna nog erger want opnieuw twee minuten later flikkerde 56-56 op het scorebord. Een 1-15! voor de bezoekers.

Slotoffensief

In het laatste schuifje bleef Spirou aandringen met een sterk slotoffensief. Gelukkig hielden de Lommelse spelers op het einde het hoofd koel en werd het vooralsnog een verdiende overwinning. Hierdoor sluit Lommel aan bij de top van het klassement met 3 op 5 gewonnen wedstrijden.