’s Herenelderen sluit voorbereiding positief af!

's Herenelderen-FC Habo-Borgloon

Deel deze inhoud:

Onder een goede leiding van scheidsrechter Jean-Marie Vandenbosch werd het een leuk oefenduel tussen ’s Herenelderen uit tweede provinciale en FC Habo-Borgloon uit derde provinciale. De eerste helft kwam grotendeels in handen van de bezoekers. Na de rust werd de thuisploeg de betere ploeg en won uiteindelijk met 2-1 de laatste oefengalop voor de start van de competitie.

Voorzitter Steve Stas was gelukkig dat de voorbereiding met een positieve noot kon worden afgesloten. Bij de bezoekers, die bij momenten knap voetbal brachten, is T1 Peter Voets ook tevreden. FC Habo-Borgloon is klaar voor de start van de competitie met een thuiswedstrijd tegen E. Mech. a/d Maas B.

Knap doelpunt Nicolas François

Na een slechte terugspeelbal kon Dal Pozzo optimaal profiteren om de thuisploeg vroeg op voorsprong te brengen. Vijf minuten later hingen de bordjes weer in evenwicht. Knappe actie van Nicolas François met een slalom voorbij drie verdedigers. Tegen zijn harde pegel had doelman Ivo Spobeck geen verhaal.

Op het kwartier had de klasrijke thuisdoelman wel een knappe beenveeg in huis op een vrije trap van Marchandise. Het bleef bij een 1-1 tussenstand bij de rust.

Sterke tweede helft van ’s Herenelderen

Na de koffie kwamen de boys van T1 Wesley Warnots scherp uit de kleedkamers. Dat resulteerde in enkele goede mogelijkheden voor Tim Caelen en Klaas Pannemans. Doelman Idmansour, soms onzeker in de eerste helft, stond nu puik te keepen. De gasten staken ook nog enkele keren hun neus aan het venster.

Winning goal

De beste kansen bleven voor KVVV met Dal Pozzo in het zijnet. Vier minuten voor tijd kwam de winning goal. Voorzet Dal Pozzo en Ben Peeters kon doelman Idmansour vloeren.

Doelpunten: 7′ Dal Pozzo 1-0, 12′ François 1-1, 86′ Peeters 2-1.