RFC Meux roept ASV Geel een halt toe!

RFC Meux

Deel deze inhoud:

ASV Geel moest al vroeg opdraven in de vijfde ronde van de befaamde Croky Cup. Het moest daarvoor wel een stevige trip ondernemen naar het Naamse RFC Meux. De Walen komen uit in de tweede amateurdivisie. Opnieuw een goede test dus voor Tom Schipper en zijn troepen.

De reden van het vervroegen van deze bekerwedstrijd tegen RFC Meux kan onder andere zijn dat de A-kern van ASV Geel zaterdagavond zelf aan het bakvuur plaatsneemt voor haar supporters. Dan is een wedstrijd op zondag om vier uur niet zo’n goed idee denken wij dan.

In Meux kon Tom Schipper niet rekenen op uitblinker Toon Opdekamp, die tegen Wezel goed was voor twee assisten aan goaltjesdief Thijs Van Pol. Ook Raf Hannes was na twee keer een geel karton geschorst voor de bekertrip.

Wanneer de wedstrijd net het openingskwartier gepasseerd was viel de openingstreffer van de thuisploeg. Cyril Van Hyfte kopte de 1-0 tegen de netten. De Zotten waren op achtervolgen aangewezen, net als in de vorige bekerpartij tegen Wezel Sport. De Walen, die in de vorige bekerronde goed waren voor de uitschakeling van eerstenationaler Hoogstraten VV, konden de voorsprong vasthouden tot aan de rust.

Aan de bezoekers uit Geel om te zorgen dat het tij kon gekeerd worden in de tweede helft om zo alsnog een ronde door te stoten. Het bleef lang wachten tot de verlossende Kempische gelijkmaker een feit was. Opnieuw was het “Mister deathly efficiënt” Thijs Van Pol die met één kans raak trof, 1-1 werd het met nog tien minuten op de klok. Kon Geel alsnog de kwalificatie afdwingen voor de verlengingen?

Zoals vaak moest er maar één bal goed vallen in het slot van de wedstrijd. En dat gebeurde ook, Corentin Marion bracht in de blessuretijd de thuisploeg opnieuw op voorsprong. 2-1 na duur balverlies bij de bezoekers.

Einde van het Geelse bekerverhaal na een zuur einde. RFC Meux stunt een tweede keer. Het mag zich nu opmaken voor een verplaatsing naar Entente Acren Lessines A of K Lyra-Lierse.

RV: foto facebook RFC Meux officiel