Rens Calsius: “Blij met mijn debuut!”

Deel deze inhoud:

In de partij tussen titelkandidaat Unico Tongeren en staartploeg SK Moelingen was het vooral uitkijken naar het randgebeuren. Iedereen wist op voorhand dat Unico die wedstrijd ging winnen. Uiteindelijk werd het 7-0! De meeste aandacht ging naar het onderling treffen van de familie Jadoulle en het debuut van de 16-jarige doelman Rens Calsius bij Unico Tongeren. In de slotfase moest het jonge talent enkele keren aan de bak. Hij liet zijn klasse bewonderen en was erg blij met zijn debuut!

De lijnrechters stuurden hun kat. Zodoende moest scheidsrechter Frank Oosterbosch het in zijn ééntje klaren. Gelukkig werd het een sportieve wedstrijd.

Droomstart voor Unico!

Na amper twee minuten werd een poging van Jonas Geuten, altijd sterk op het middenveld, afgeblokt en in de herneming trof Ben Bamps raak, tegen zijn ex-club. Na tien minuten een knappe, persoonlijke actie van Idriss en die trapte ook nog heerlijk binnen.

Iets na een kwartier mochten de boeken reeds dicht. Jelle Gommers kon zich doorzetten en uithalen. Doelman Simons, die later als speler ging functioneren, redde knap, maar de rebound trapte opnieuw Idriss binnen.

Drie wissels gelijktijdig bij SK Moelingen!

Na een twintigtal minuten scoorde draaischijf Geert Berben met een afstandsschot. Even later was andermaal Bamps op de afspraak. Het sein voor bezoekende coach Françis Jadoulle om drastisch in te grijpen. Een vers trio tussen de lijnen. Daarna was er niet meteen beterschap voor de boys uit de Voerstreek. Boelen kopte tegen de dwarsligger.

Unico met de handrem op!

Na de rust meteen de hattrick van Ben Bamps. Daarom koos Unico om de handrem in te schakelen. Twintig minuten voor tijd scoorde Boumediene een beauty. Een heerlijke krul in de kruising. In de slotfase kwam Moelingen opzetten, maar stuitte op de talentrijke doelman Rens Calsius.

Rens Calsius
oppo_0

Knap debuut Rens Calsius!

“Als gevolg van ons meesterschap kreeg ik weinig werk op te knappen. Doordat we na de rust rustiger gingen spelen kreeg Moelingen toch nog enkele mooie kansen. Zodoende moest ik toch in actie komen (lacht). Eerst op een vrije trap van Van Kampen. Evenals op een plaatsbal van Vanhees, die ik met een mooie zweefsprong uit de kruising kon tikken. Bovendien nog een poging van Gielen, waar ik bij de les moest zijn.”

“Ik ben blij met mijn debuut! Het komt er echter alleen maar door het uitvallen van Dennis Heyninck. Want hij is in behandeling bij cardioloog Philippe Stas voor zijn hartklep. Waardoor ik dus nu speelkansen krijg. Normaal speel ik bij de U17. Ik kwam van ’s Herenelderen naar Jekervallei Sluizen. Daarna volgde de stap naar Unico Tongeren”, besluit de student Sportrichting in het Atheneum Tungrorum.