Red Flames vegen de nul moeizaam van de tabel in Tsjechië

Red Flames

Deel deze inhoud:

De Red Flames hebben hun eerste overwinning beet in de EK-kwalificatiecampagne voor het EK 2025. Na twee eerdere nederlagen tegen Denemarken en Spanje wonnen de Flames nu met weinig overschot op het veld van een moedig Tsjechië.

Na dik veertien minuten leek de wedstrijd al vroegtijdig gespeeld. Zo snel zal u denken, nu ja, de Flames hadden daar wel een klasseflits van Tessa Wullaert voor nodig, en dat in haar 132e interland. Kort daarna stond de 0-2 al op het bord via De Caigny, die goed gevolgd was op het schot van een bedrijvige Wullaert.

Nadien drukte België goed door maar voor de rust vielen er geen doelpunten meer. Zo gingen beide ploegen rusten met een 0-2 tussenstand.

In de tweede helft zagen we een moedig Tsjechië dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Een goed laag Tsjechisch schot werd goed geklemd door Lichtfus. De Belgen zakten nu wel in en gaven kansen weg. En vijf minuten voor tijd werd het nog heel penibel voor de Flames wanneer De Loose te laat kwam met haar tackle in de Belgische grote rechthoek. Een geel karton en strafschop waren het terechte gevolg. Dubcova zette zich achter de bal en gaf Lichtfus bijna de kans om de 0-2 op het bord te houden. De aansluitingstreffer stond wel degelijk op het bord en zo werd het nog een spannende slotfase.

Hoekschop na hoekschop kregen we te zien langs Tsjechische zijde. In de vijf minuten extra tijd kwamen de Flames nog goed weg maar bij het bevrijdende fluitsignaal viel een enorme last van de schouders van de Flames. De eerste overwinning in deze EK-campagne is een feit. Komende dinsdag komt Tsjechië op bezoek in Sint-Truiden voor de return.