RC Hades verrast titelfavoriet

Hades

Deel deze inhoud:

RC Hades Kiewit Hasselt trok zondagnamiddag naar de Rupelstreek voor de wedstrijd op het veld van Rupel Boom. De Boompkes waren tot dusver aan een vlekkeloos seizoen bezig. De Limburgers van hun kant stonden met een knappe zesde plaats in het subtoppeloton.

Aan een reeks komt eens een einde, zo ook voor de Antwerpenaren. In de eerste helft was het lang wachten op een doelpunt. Dat viel langs Hasseltse zijde op knappe wijze door Belfaqir. Zo ging de ploeg van trainer Wim Mennes met een voorsprong de rust in.

Na de pauze probeerde de thuisploeg snel de gelijkmaker te scoren. Het werd echter op het uur koud gepakt door de 0-2 via Caubergs. RC Hades Kiewit zo op rozen, en dat op het veld van de leider. Wie had dat scenario durven schrijven op voorhand. Maar in voetbal is niets onmogelijk, zo zie je maar.

Met twee doelpunten in het krijt gooide Rupel Boom alles in de strijd om alsnog een punt thuis te houden. Dat gebeurde niet want geen vijf minuten na de tweede viel ook de derde Hasseltse treffer. Opnieuw Caubergs liet de netten trillen. 0-3 dus op bezoek bij één van de te kloppen ploegen dit seizoen. Met deze overwinning nestelt RC Hades zich op een knappe vierde plaats in het klassement.

En nadat ook Diegem Sport na een knotsgekke partij met 2-3 de boot in ging op eigen veld tegen promovendus Eendracht Termien is er bovenaan het klassement dit weekend flink met de kaarten geschud. Zo wordt RC Mechelen, na de 0-1 overwinning van zaterdag in Pelt, de nieuwe leider. Het heeft nu drie punten voorsprong op Rupel Boom, dat nu als tweede volgt.