Pelt pakt de buit in Houten, Bocholt gaat nipt onderuit

Pelt

Deel deze inhoud:

Sporting Pelt maakte zaterdagavond de verplaatsing naar het Nederlandse Houten. In de DOME hadden de troepen van coach Korneel Douven het opnieuw knap lastig met een tegenstander die vocht tot de laatste seconden. Toch trok de Belgische kampioen de tweede overwinning over de streep, zij het zonder glans.

Sporting Pelt lag in Houten zeker niet onder in de wedstrijd maar had het lichtjes aan zichzelf te danken dat de voorsprong telkens goedgemaakt werd door Houten. Mede door een sterk keepende Milan Van der Bruggen bij Houten, en ondanks een rood karton bij de thuisploeg, ging de Belgische kampioen slechts met één doelpunt voor de rust in.

Het treffen van het doelhout, doelrijke kansen missen door tussenkomst van een sterke doelman, het kan ervoor zorgen dat je coach zijn kas opwreet naast de lijn, maar het zijn de spelers die de overwinning over de streep moeten trekken. Zo ook in Houten, vijf minuten voor tijd kwam Pelt op voorsprong met de 30-31. In de tegenaanval van Houten trof Peter Schoenacker, broer van, zowel lat als Bram Kleijkers, wat maakte dat Pelt kort daarna met drie voor op het bord stond. Die voorsprong gaf het niet meer weg ondanks een mooie lob in de slotseconden, eindstand 31-33.

Zoals gezegd is de tweede overwinning van Sporting Pelt een feit maar de glans mag van deze overwinning afgehaald worden. Een korte reactie/ analyse van coach Douven duidde alles na afloop: “We hebben het onszelf weer moeilijk gemaakt door ballen cadeau te geven. Ofwel door gecreëerde kansen op doelhout of hun keeper te werpen. We krijgen ook veel te simpel, en op dezelfde manier doelpunten tegen door hun omschakeling. De 2 punten zijn binnen, maar zo maak je geen kans tegen topploegen!”

Bocholt moet buigen voor leider

Sezoens Achilles Bocholt heeft in eigen huis niet kunnen winnen van Aalsmeer. In een zeer gelijk opgaande wedstrijd kon Bocholt zelden de macht overnemen. Desondanks maakte Bocholt in de slotfase nog aanspraak op minstens een punt, maar het was alsnog Aalsmeer dat met de punten aan de haal ging. Bocholt verloor met 25-26.
De openingsfase was voor Bocholt. We wisten dat Aalsmeer een sterke ploeg was, die we meteen naar de keel moesten grijpen. Dat konden we de eerste minuten doen. Gaandeweg kregen we een wedstrijd van kat en muis. Aalsmeer nam de leiding over en Bocholt moest alle zeilen bijzetten om te kunnen achtervolgen. Uiteindelijk gingen de Damburgers met een punt verschil naar de rust: 14-15.
De tweede helft was anders. Bocholt knokte zich terug in de wedstrijd en met een subliem spelende Jordi Govaarts leek het erop dat Bocholt ietwat onverhoopt de punten thuis zou houden. Met nog enkele seconden te spelen riep coach Boiten zijn mannen nog even bij elkaar. Maar de daar besproken strategie mocht niet baten. Bij een 25-25 ging de thuisploeg niet naar een overwinning, maar naar een 25-26 verlies. Heel zuur. Dit had anders kunnen lopen. Maar goed, Aalsmeer staat niet voor niets aan de leiding van het klassement.
RV: Handbal Houten