Olivier Peters is in de ban van Trail: “Trailrun is een unieke sport!”

Deel deze inhoud:

Als hij maar geen voetballer wordt…ze schoppen hem misschien half dood…Een lied van Boudewijn De Groot waar Olivier Peters waarschijnlijk geen rekening zal mee hebben gehouden, maar hij koos tijdens corona wel om te gaan lopen en werd smoorverliefd op de mooie sport Trailrun. De 25-jarige Olivier Peters geraakte volledig in de ban van deze unieke sport en liep reeds enkele opmerkelijke prestaties. Zeker wetende in het achterhoofd dat Olivier Peters diabetes patiënt is.

Trailrunning

Voor de sportliefhebbers die het nog niet weten: trailrunning is een duursport die bestaat uit hardlopen over paden in de natuur met vaak heuvelachtige parcours. Olivier hoe is het allemaal begonnen?

“Met enkele vrienden hadden we reeds langer op onze bucketlist een marathon lopen staan”, steekt de sympathieke Peters uit Hoeselt van wal. “In maart 2021 tijdens corona liepen we een marathon. Nu moet ik eerlijk zeggen, dat viel niet zo goed mee. De voorbereiding was onvoldoende en om goed te kunnen lopen moet je de nodige ervaring opdoen. In datzelfde jaar liep ik samen met mijn vriend Lucas Messiaen de Trail Olne-Spa-Olne in november. Prachtig door de natuur. Enerzijds hard labeur en anderzijds wonderbaarlijk genieten van het landschap. Dat maakt onze sport uniek! We deden er 10u over en dat was voor mij het startsein om mijn grenzen in de toekomst te willen verleggen. Ik was meteen in de ban van trailrunning en wist dat alleen deze sport mij kon bekoren. Lucas Messiaen deed die trail als voorbereiding op een toekomst bij Defensie en hij is helaas gestopt met trailrun. Ik daarentegen ben niet meer te houden (lacht).”

Diabetes

“Ik ben diabetes Type 1 patiënt en het was in het begin wat zoeken naar de juiste balans”, vervolgt Olivier die als verkoper tewerkgesteld is bij Ellimetal in Oudsbergen. “Ik wil hiermee ook aantonen dat diabetes je niet mag tegenhouden om uitzonderlijke prestaties te leveren. Integendeel, trailrun is een aanrader voor iedereen en zeker ook voor mensen die diabetes hebben, want je ziet het kan een perfecte match worden. Kruip niet in een hoekje, maar kom uit je kot en doe aan sport!”

The Great Escape

“Vorig jaar deed ik voor de eerste keer mee aan “The Great Escape”. Een unieke belevenis. Ja, veel mensen zullen wel gedacht hebben wat een zot om 160km te lopen, maar het is echt wonderbaarlijk. Dit jaar in september staat “The Great Escape” opnieuw op het menu. Het vertrek is vanuit Ettelbruck in Luxemburg en gaat tot in Maboge in La Roche. Het afgelopen weekend hield ik op de Borreberg in Bilzen de nodige repetitie. Een schitterend evenement en we konden 8848 stijgende meters verzamelen en feitelijk de Mount Everest beklommen. Dat deed ik samen met mijn vriend Marius Konings. Het was een geweldige combinatie van afzien en genieten. Mijn ambities? Als ik de top tien kan behalen in “The Great Escape” dan is dat een wonderbaarlijke prestatie. Ik train dagelijks, maar er zijn starters die echt leven als profs voor deze mooie sport. Ach, ervaring opdoen en genieten van de natuur is belangrijker dan het resultaat. Natuurlijk streef je altijd om het beter te doen.”

Belgisch kampioen boksen Michiel Partoens!

“Of er nog iets anders bestaat dat trailrunning in mijn leven? Niet veel (lacht). Wel ga ik alle wedstrijden van mijn grote neef Michiel Partoens kijken. Hij werd Vlaams en Belgisch kampioen boksen en moet binnen enkele maanden in de ring om te vechten voor de Benelux-titel. We zijn neven die erg goed met elkaar kunnen opschieten en veel praten over onze sporten. Het klinkt misschien raar, maar uit veel dingen van de voorbereiding op een bokswedstrijd door Michiel zijn er argumenten die ik kan oppikken. En dat is wederzijds. We hebben enorm respect voor elkaar, want weten welke opofferingen we moeten doen om tot deze geweldige prestaties te komen. Ook al is voor mij het resultaat niet het belangrijkste. Voor Michiel gaat het natuurlijk enkel om de winst, want door titels te pakken kan hij als prof een zeer mooie carrière uitbouwen.”