Moedig België verliest Women’s U18 European Volleyball Championship!

Moedig

Deel deze inhoud:

De Young Yellow Tigers hebben de finale bereikt van de Women’s U18 European Volleyball Championship in Roemenie. De U18 bereikte de finale na een 1-3-winst tegen Polen. In de gouden medaille-wedstrijd stond Bulgarije tegenover een moedig België. Bulgarije toonde de hele wedstrijd dominantie en behaalde een klinkende overwinning met een straight sets-overwinning van 3-0.

Weg naar de finale

De U18 bereikte de fnale na een 1-3-winst tegen Polen. De eerste set ging vlot naar de Belgische meisjes, waarna Roemenië in set 2 het evenwicht herstelde. Maar dan pakten de Young Yellow Tigers met een verhoogde opslagdruk. Niet alleen goed voor enkele aces, maar bovendien verstoorde dit ook de opbouw bij de tegenstander. Ook in set 4 bleek Polen geen antwoord te hebben op die opslagdruk, zodat de finale uiteindelijk met duidelijke cijfers bereikt werd.

Finale

Tegenstrever in de wedstrijd om het goud, was Bulgarije. In de halve finale hadden de Bulgaarse meisjes het niet onder de markt met hun leeftijdsgenoten uit Italië. Een tie-break bracht uiteindelijk de beslissing. Na een geslaagd blok, een al even geslaagde aanval en de daaropvolgende opslag, eindigde deze halve finale in set 5 bij een 16-18-stand.

De Belgische meisjes wisten zich meteen voor een moeilijke opdracht geplaatst. De Bulgaarse meisjes toonden gedurende het ganse wedstrijdverloop hun dominantie. Hoe moedig België ook probeerde weerstand te bieden, enkel in een nagelbijtende derde set (28-26) kwamen zij dicht bij een setzege. De prestaties van Bulgarije werden gekenmerkt door krachtige services, strategische acties en onwrikbare teamcoördinatie. Hun overwinning toonde niet alleen hun vaardigheden, maar leverde hen ook de prestigieuze kampioenstitel op. Setstanden: 25-15, 25-18 en 28-26.

Ondanks hun verlies waren de inspanningen van België gedurende het hele toernooi lovenswaardig. Moedig probeerden zij in de finalewedstrijd alsnog een setje mee te pikken, maar het lukte uiteindelijk net niet. Niettemin namen ze trots de zilveren medaille mee naar huis.