Lennert Vandecaetsbeek: “Terechte puntendeling tegen Rupel Boom!”

Lennert Vandecaetsbeek

Deel deze inhoud:

Lennert Vandecaetsbeek kon leven met het gelijkspel van KSK Tongeren tegen titelkandidaat Rupel Boom. Het eerste halfuur was volledig voor de Eburonen. Na de rust kwamen de steenbakkers sterk opzetten. Daarnaast kon doelman Lennert Vandecaetsbeek zijn klasse tonen. Het bleef bij een 1-1-gelijkspel. Een terechte puntendeling.

Bijna twintig minuten gespeeld. Een scherp aangesneden hoekschop van Jungschleger en knap binnengekopt door Spailier. Trouwens, in het eerste halfuur kon Rupel Boom nauwelijks dreigen.

Tot rond het halfuur twee keer kapitein Zeroual kon uithalen. Echter, doelman Vandecaetsbeek was bij de les. Tien minuten voor de rust kreeg Spailier een unieke kans om de score te verhogen. Hij besloot naast.

Gelijkmaker!

Bovendien kwam vijf minuten voor de rust de gelijkmaker. Wanya op snelheid gelanceerd kon vanuit een scherpe hoek scoren. Op slag van rust moest doelman Vandecaetsbeek nog eens ingrijpen op een poging van Pörtner. Vandaar dat we gingen rusten met een 1-1 op het bord.

Rupel Boom scherp uit de kleedkamers!

Na de rust kwamen de Boompjes sterk aandringen. Hoog druk zetten en proberen de thuisploeg het uitvoetballen te beletten. Als gevolg kwamen er kansen voor Daif en Zeroual. De Ambiorixzonen konden ook nog enkele keren voor gevaar zorgen. Vandaar een afgeblokt schot van Jungschleger. Zodoende bleef het bij een terechte puntendeling. Evenals de mening van T1 Alexandre Di Gregorio. Anderzijds, zijn team had kunnen uitlopen, maar na de rust was Boom de betere ploeg.

“Onze eerste helft was prima”, wist de klasrijke doelman Lennert Vandecaetsbeek. “Spailier had de kans op de 2-0. Realistisch gezien is het een terechte puntendeling. Want na de koffie was Boom, met veel kwaliteit, de betere ploeg.  Zodoende moest ik uit mijn pijp komen met enkele goede reddingen.”