KSV Breugel neemt vliegende competitiestart!

KSV Breugel

Deel deze inhoud:

KSV Breugel heeft een vliegende competitiestart genomen. Dat kan je wel stellen na de overwinning van de Noord-Limburgers afgelopen weekend op het veld van K. Kaulille FC.

Zaterdagavond 31 augustus, 19.30u. KSV Breugel trapt het seizoen 2024-2025 op gang op het veld van K. Kaulille FC. Was het de nieuwe reisuitrusting gesponsord door “Banana Split”? Was het de F35 die alvast verwerkt is in het nieuwe clublogo? Maar een vliegende start KSV Breugel zeker genomen en zo onze nieuwe titel van koninklijke alle eer aan gedaan. Het moet gezegd, zo een competitiestart brengt altijd wat spanning met zich mee. Dat was te merken tijdens het wedstrijdbegin. De ploeg aan de andere kant van de startbaan van onze luchtmachtbasis had hier duidelijk minder last van.

Een reeks hoger spelen betekent ook een hoger tempo en dat liet de thuisploeg, meteen voelen aan KSV Breugel.  Een zeer sterke start dus van Kaulille waar Breugel even naar adem moest happen. Maar tot scoren kwam de thuisploeg niet.  Het eerste kwart van de wedstrijd was dus voor de thuisploeg. Maar dan kwam er meer evenwicht in de wedstrijd en Breugel van zijn kant liet zich toch ook opmerken. Dit resulteerde in twee open doelkansen maar geen doelpunten.

Een uitbraak op de rechterflank waaruit een strakke voorzet volgde, een eerste maal was het been van de inglijdende Ulas Arslanoglu net te kort. De tweede voorzet werd door Wouter Jongeneelen net naast besloten. Dan op het half uur was het toch de thuisploeg die het eerste doelpunt van de wedstrijd kon scoren.  Via een mooi opgebouwde aanval omspeelde de blauw-witte spits de Breugelse defensie en trapte hij de bal overhoeks binnen (1 – 0). Breugel kon deze achterstand niet meer ombuigen in de resterende minuten voor de pauze. Met deze uitslag was het rusten geblazen op deze toch nog redelijk warme zomeravond.

Bij aanvang van de tweede helft was te merken dat Jef Henkens enkele verschuivingen had doorgevoerd. Breugel stond hoger op het veld. En de combinaties van het meer ervaren team in deze reeks kwamen er niet meer zo vlot uit door goed storingswerk van onze middenvelders. De voorste linie werd vlotter gevonden. Zo kwamen de bezoekers weer tot enkele kleine kansen. Er is één iemand die we zeker niet mogen vergeten in de bloemetjes te zetten en dat is Brent Driesen die met enkele sublieme reddingen de netten verder schoon hield. Zo behoedde Brent de Breugelse jongens van de 2 – 0 achterstand met een sublieme redding na een Kaulilse doelpoging. Toch lieten de Breugelse spelers zich niet zomaar in de verdediging duwen en toonden ze de nodige grinta en namen zo ook de wedstrijd steeds meer in handen.

Een half uur voor het einde van de wedstrijd voglde enkele dolle minuten langs Breugelse kant. Na een uitbraak op rechts en wat geharrewar voor doel kwam de bal op de schoen van Stef Vanbuel. Met een strak schot van een meter of vier buiten de grote backlijn liet hij de doelman geen kans.

De bordjes gelijk 1-1 en blijkbaar was Kaulille even van zijn melk, de aftrap was nog maar amper genomen of de bal kwam in de voeten van Joren Vrijsen. Ditmaal vanop links, schakelde z’n tegenstander uit en met een banaanschot rond de keeper ging de bal bij de verste paal binnen. En zo werd het 1-2. De thuisploeg moest nu terug vol in de aanval daarvan kon Breugel profiteren. Op een mooie counter via Wouter Jongeneelen krijgt de ingevallen Jordy Vandael nog de  kans op de 1 – 3, maar het mocht niet zijn.

Kaulille zet in de laatste twintig minuten nog alles op alles en probeerde vooral met de lange bal voor gevaar te zorgen. Eénmaal viel zo een bal goed in de Breugelse 16 meter, maar gelukkig werd het schot van de doellijn gered. Breugel voerde nog enkele wissels door en kon daarmee dus de overwinning over de streep trekken. De eerste 3-punter van de competitie was een feit. De alweer talrijk opgekomen Breugel-supporters konden zo de overwinning samen met het team vieren. Nu hebben we weer een weekje de tijd om ons klaar te stomen om aanstaande zondag 8 september om 15u. de titelkandidaat Verbroedering Lommel partij te geven.