KFC Houtvenne knalt zichzelf naar galamatch tegen Lierse SK!

KFC Houtvenne

Deel deze inhoud:

KFC Houtvenne moest zondagnamiddag ook aan de bak in de Croky Cup. Het ontving op eigen veld het Brusselse Sporting Bruxelles. Na de reguliere speeltijd was er nog geen winnaar bekend waardoor verlengingen en strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Het was de thuisploeg die via Jo Gilis op voorsprong kwam na 22 minuten spelen. De 1-0 was ook de ruststand maar meteen na de koffie stelde Sporting Bruxelles gelijk via El Guaoussi. De 1-1 was een feit en alles te herdoen voor de thuisploeg. Opnieuw zorgde Jo Gilis voor de Houtvense voorsprong met de 2-1.

Voor de tweede maal, en dat zo’n tien minuten voor tijd, konden de bezoekers gelijkmaken via Oulhaye. 2-2 en dat was ook de stand na de reguliere speeltijd. In de eerste verlenging werd niet gescoord maar na vijf minuten in de tweede verlenging bracht Cavus de Kempenaars voor de derde keer op voorsprong. Ook deze keer lukte het niet voor de ploeg van T1 Stijn Geys om de voorsprong vast te houden. Matande dwong voor de bezoekers strafschoppen af.

Zoals vaak is de penaltyreeks een ware loterij. Zo ook in Oosterzonen, de eerste twee strafschoppen van Bruxelles werden gepakt door Swinnen, waarna KFC Houtvenne haar eerste vier strafschoppen vlekkeloos omzette. Doelman Swinnen zorgde met de vierde strafschop al voor de beslissing waardoor de vijfde en laatste door Vanhaen niet meer getrapt moest worden.

Het wint na strafschoppen en knalt zichzelf zo naar de bekerclash der buren tegen Lierse S.K. en dat in het weekend van 7 & 8 september.