KFC Dessel Sport laat het Armand Melis Stadion ontploffen!

KFC Dessel Sport

Deel deze inhoud:

KFC Dessel Sport kreeg zaterdagavond Cappellen op bezoek. Opnieuw een stugge tegenstander dus voor de troepen van coach Jo Christiaens. Kon Dessel Sport voor eigen publiek de lijn van de prestatie tegen Knokke doortrekken en een vier op zes laten optekenen. Dan moest het winnen en kon het zodoende eindelijk omhoog beginnen kijken in het klassement.

De thuisploeg begon het gretigst aan de partij. Dessels balbezit leverde enkele kansjes op maar geen doelrijpe. Op het halfuur kreeg de thuisploeg de kans om op voorsprong te komen. De scheidsrechter van dienst, tot dan niet onbesproken, twijfelde niet na een duidelijke fase met Ngoyi en wees resoluut naar de stip. Kapitein Smolders nam zijn verantwoordelijkheid en zette de verdiende 1-0 snoeihard op het bord.

Toch was de Desselse vreugde wederom van korte duur. Een diepe bal op Cloots, volgens het Desselse publiek overduidelijk buitenspel leek te staan, werd breed gelegd tot bij Symons. De spits leek een pass te geven richting doel maar doelman Smeyers staat op het verkeerde been. Zo rolde de gelijkmaker alsnog binnen. De 1-1 was een zwaar verdicht voor de thuisploeg na een eerste helft waarin het misschien vooral zelf meer had moeten scoren.

Dan maar in de tweede helft dacht het team van Jo Christiaens. De koffie was nog maar net binnen of een tweede Desselse strafschop was al een feit. Ditmaal werd Ngoyi neergehaald door de Kapelse doelman. Weer wees de scheidsrechter naar de stip, en opnieuw scoorde kapitein Smolders. 2-1 en nu leek de thuisploeg volledig bevrijd te zijn. Amper een kwartier na de rust was de derde Desselse treffer al een feit. Een knal van Sposito werd door Van Brussel nog op de lat getikt, de goed volgende Trari mist zijn schot en daardoor trapt Somers onbewust de 3-1 tegen de netten.

Dessel bleef het gevaarlijkst nu. De ingevallen Naudts kopte de bal goed door op de eveneens ingevallen Bentayeb. Die was zijn tegenstander te slim af maar stond te dicht bij de doelman die redding kon brengen. Geen 4de treffer, althans voorlopig in het Armand Melis Stadion. Cappellen probeert met een slotoffensief om de aansluitingstreffer te forceren. Een Desselse counter via Boons zorgt ervoor dat Bentayeb op weg is naar Van Brussel. De kwieke aanvaller twijfelt niet en stift de 4-1 via de doelman en binnenkant van de paal binnen.

Met deze oververdiende overwinning kan KFC Dessel Sport wat meer ademen in het klassement. Op de volgende speeldag mag het op bezoek in Lier, waar het Young Reds partij geeft.