Kevin De Winne matchwinnaar!

Kevin De Winne

Deel deze inhoud:

Wat een weekend voor KVVV ’s Herenelderen. Op zaterdag wonnen de ladies de stadsderby met 3-2 van Unico Tongeren. Op zondagnamiddag werd het een nagelbijter, maar routinier Kevin De Winne werd als invaller de matchwinnaar (1-0) tegen Herk Sport. Ook mocht thuiscoach Wesley Warnots een schietgebedje doen voor zijn verdediger Noa Scialdone, die in blessuretijd de gelijkmaker van de lijn kon vegen.

De thuisploeg moest aantreden zonder hun spitsen Dal Pozzo, kruisbanden gescheurd en acht maanden out, en Tim Caelen, ligament enkel. Ook de jarige Stef Teppers (25) moest aan de kant blijven met een enkelkwetsuur. Zodoende moest Wesley Warnots wat schuiven in zijn selectie voor de komst van Herk Sport.

Flauwe eerste helft!

In de eerste helft viel er weinig te beleven. Rond het kwartier konden de bezoekers dreigen met een halve omhaal van kapitein Brebels. Geen probleem voor doelman Spobeck. Aan de overkant meteen de reactie met een uithaal van Yosuf, op de vuisten van de jonge, talentrijke doelman Tristan Swendrowski.

Halverwege de eerste helft was de pijlsnelle Mathis Garcia, speelde een knappe partij, gevaarlijk met een kopbal. En in de slotfase van de eerste helft nog eens Coenegrachts met een schot voorlangs. Tijd voor koffie en vlaai en dat was wel top!

Boeiende tweede helft!

Na de rust gelukkig beterschap en meer spanning. Hoogstaand voetbal, dat zeker niet, maar veel duels en strijd. De thuisploeg nam nu licht de bovenhand. Een perfecte lange bal van dirigent Simons naar Peeters, die met een boogbal over doelman Swendrowski ei zo na iedereen deed juichen bij de thuisploeg. Echter zijn mooie poging ging rakelings naast de kruising.

Voor het ingaan van het slotkwartier kreeg Herk Sport een reuzekans. Want van dichtbij kon Pignoloni verschroeiend uithalen, maar zijn pegel vloog over. Daardoor nog steeds geen doelpunt. Daarna Peeters met twee goede kansen, maar het vizier was niet scherp genoeg.

Ondertussen had Wesley Warnots reeds ingegrepen met een dubbele wissel. Een gouden wissel bleek. Want routinier Kevin De Winne, bleef koelbloedig bij de balaanname en speelde het leder tussen de benen van de bezoekende doelman. Daarom heb je natuurlijk ervaren spelers nodig. In de slotminuten was het bibberen en beven voor ’s Herenelderen. De gasten kwamen enkele keren dichtbij de gelijkmaker, maar het bleef bij 1-0.

“Dit zijn gouden punten in moeilijke omstandigheden’, stelde matchwinnaar Kevin De Winne. “Ja een droomscenario voor mij vandaag. Ik ben T1 van de B-ploeg, T2 van de A-ploeg en ook regelmatig invaller. Nood breek wet. Onze spitsen liggen in de lappenmand. Daardoor gaat plots je ruime kern verkleinen. Normaal moest ik coachen met mijn ploeg in Membruggen. Wesley vroeg mij om toch op de bank te komen zitten. Waardoor je dan plots moet invallen, omdat het aanvallende compartiment vandaag niet scherp genoeg was.”

Ervaring een extra troef!

Kevin De Winne“Normaal ben ik al vijf keer gestopt (lacht), maar zolang het nog lekker loopt, ga ik maar door zeker. Als 38-jarige kan dit tellen. Ik heb mijn beste tijd gehad. Echter mijn ervaring kan ik overbrengen op deze groep. Daarom ook belangrijk de manier waarop ik kon scoren. Rustig blijven en beheerst afwerken. Dat is een kunst. Mijn wapens zijn balvastheid en kopbalsterk. Zodoende kan je ook wel doelpunten scoren, dat gebeurde vaak in het verleden. Ach, dit is een mooie, maar zeker moeizame overwinning. Want in de slotminuten kropen we door het oog van de naald. Gelukkig was Noa Scialdone er met zijn ultieme sliding om de gelijkmaker te voorkomen.”

“Om fit te blijven ga ik regelmatig lopen”, vervolgt De Winne uit Diepenbeek, die in het verleden ook zijn stempel kon drukken op nationaal vlak in het zaalvoetbal. “Daarnaast train ik op donderdag mee met mijn boys. Ja, ik blijf het plezant vinden. Weliswaar druk, maar zolang ik fit ben, blijven we beschikbaar voor deze mooie club.”