Kevin Clerinx (FC Habo-Borgloon): “Er zit muziek in deze groep!”

Kevin Clerinx (FC Habo-Borgloon)

Deel deze inhoud:

Stilaan beginnen ze overal met het spelen van de eerste oefenwedstrijden. Zo ook vanavond de nieuwe fusieclub FC Habo-Borgloon, die voor een talrijk opgekomen publiek de U18 van STVV mocht ontvangen. Bij FC Habo-Borgloon staat dit seizoen T1 Peter Voets aan het roer en het werd snel duidelijk dat zijn hand merkbaar is binnen de club. FC Habo-Borgloon bracht knap voetbal, maar de jonge garde van STVV was dodelijk efficiënt en won met overdreven 1-3-cijfers.

T1 Peter Voets koos bewust om zijn ervaren mannen in de eerste helft op de bank te laten. Toch was er bij de thuisploeg een verzorgde opbouw, alleen was het moeilijk om gevaarlijk te kunnen zijn in de zone van de waarheid. Kansen werden echter niet veel weggegeven, maar iets voor het halfuur kon een bedrijvige Vandegaer toch scoren voor STVV. Vijf minuten voor de rust, na een aanval uit het boekje, werd Bram Quintiens uitstekend gelanceerd, maar hij stuitte op doelman Ngoy, die met een knappe beenveeg redding bracht.

Sterke tweede helft van FC Habo-Borgloon!

Na de rust kwamen de ervaren spelers tussen de lijnen en dat was onmiddellijk een groot verschil. Na vijf minuten een knappe actie van Clerinx met een assist voor Nkouamo, maar die schoot over. Op het uur trof Vandersmissen de paal. Vijf minuten later was er STVV, maar Vanoppen bracht redding voor de doellijn. Twintig minuten voor tijd kon Clerinx uithalen, nu moest Strouwen zijn doelman bijstaan en de meubelen redden. De jongens van Voets hadden recht op die gelijkmaker, maar het was aan de overkant dat Yildirim kon toeslaan. Tien minuten voor tijd kon Quintiens zich doorzetten en een Truiense verdediger maakte hands. Beckers bleef koelbloedig vanop de stip. Drie minuten later Beckers tegen de paal. De verdiende gelijkmaker kwam er niet. Vijf minuten voor tijd legde Soumah de overdreven 1-3 eindstand vast.

Sublieme Kevin Clerinx!

De inbreng van de ervaren mannen was zelfs zichtbaar voor iemand die totaal niks met voetbal te maken heeft. Stofzuiger, spelverdeler en man van alles op het middenveld, Kevin Clerinx, toonde meteen zijn meerwaarde. Jullie spelen een knappe partij. De hand van coach Peter Voets is reeds merkbaar, toch?

“Ja, we spelen zeker een goede partij”, stelde klasbak Kevin Clerinx, die op het einde van de maand 35 kaarsjes mag uitblazen. “In de eerste helft deden onze jonge gasten het ook uitstekend. Alleen konden we te weinig gevaar creëren. Na de rust brachten inderdaad de ervaren mannen meer schwung in het team. We schoten twee keer tegen de paal en kregen nog een aantal goede kansen, die we helaas niet konden verzilveren”.

“Door de fusie met Jeugd Borgloon lopen hier veel jonge, getalenteerde spelers rond. Vandaar dat we nog wat zoeken. De voorbereiding is nog pril en dit was pas onze eerste oefenwedstrijd. De score is niet belangrijk, wel de manier van voetballen. Of de hand van de coach reeds merkbaar is? Absoluut. Peter Voets leeft mee van begin tot het einde. Heb je hem niet horen coachen? Dat heeft deze groep nodig. Een coach die er kort opzit en vooral wil voetballen. Onze opbouw is reeds mooi om te zien en we spelen aanvallend. Het vergt tijd om elkaar beter te leren kennen. Maar één zaak is duidelijk: ‘Er zit muziek in deze groep!’