HUBO Handbal onderuit tegen stug Houten

Houten

Deel deze inhoud:

HUBO Handbal, in het begin van de competitie nog zoekende naar de automatismen, versloeg op de vorige speeldag van de Super Handball League het ongeslagen KRAS Volendam. In de Hasseltse Alverberg brachten de Limburgers dan verandering door de Nederlanders knap te verslaan. Zaterdag in de vooravond trok HUBO Handbal naar Houten voor haar wedstrijd op speeldag 6. Konden de Limburgers de goede lijn doortrekken, dat was de vraag in The Dome te Houten.

In de eerste helft lieten beide ploegen meteen merken dat dit weleens een close game zou kunnen worden. Zo stond er na twintig minuten spelen een score van slechts 10-9 op het bord. Nadien begon het scoreverloop iets regelmatiger te worden met 13-12 na 25 minuten spelen. Bovendien was het het kleine kloofje dat HUBO Handbal kon slaan met de 13-15 voldoende tot aan de koffie. De ruststand in de The Dome was 15-17 in het voordeel van de Belgische Limburgers.

De tweede helft gaf meer vuurwerk. Nog steeds lag de score heel dicht bij elkaar. Beide teams loste elkaar voor geen meter. Elke voorsprong werd beantwoord met een tegentreffer. Bij 18-20 leek een kleine kloof HUBO Handbal te hebben. Een stug en goed spelend Houten knokte terug met een beauty tot 22-22. Het bleef goed op en neer gaan. Bij 30-30 vond de thuisploeg echter toch een opening in de HUBO defensie. De thuisploeg liep uit tot 33-31 en won de wedstrijd uiteindelijk met 35-31.

Toch een hard verdict voor eveneens een goed spelend HUBO. Alleen kan het nu de lijn van de voorbije weken niet doortrekken en moet het toch 35 doelpunten incasseren. Voor Houten is dit de tweede en bovendien erg knappe zege van het nog prille seizoen. Nu woensdag krijgt HUBO Handbal al een herkansing om dit door te spelen. Het ontvangt dan Hurry-Up in de Hasseltse Alverberg.