HUBO Handbal beloont zichzelf met twee punten bij Lions

HUBO

Deel deze inhoud:

HUBO Handbal ging afgelopen zondag nipt de boot in tegen KTSV Eupen. Zo bleef de fusieclub puntenloos achter op speeldag één in de Super Handball League. Tijd dus voor eerherstel, maar dan moest het wel punten gaan halen bij Limburg Lions. Dat verloor in en tegen Bevo, de Nederlanders zijn dus net als HUBO Handbal op zoek naar de eerste punten.

Vanaf de eerste minuut zat HUBO Handbal goed in de wedstrijd op bezoek bij Lions. Na vijf minuten was de stand 3-3 maar in minuut 10 nam HUBO het initiatief over met 4-7. Dat elan konden de Limburgers vasthouden via 5-8 en uitbouwen naar 10-16 na 25 minuten spelen in de eerste helft. Bij de rust had HUBO Handbal een mooie kloof van 11-17 bij elkaar gegooid.

In de tweede helft ging de ploeg van Bram Dewitte verder op dat elan. Al klampte de thuisploeg nu wel steviger aan. Het knokte zich terug in minuut 45 tot 20-27 en dus zeven goals verschil. Maar HUBO Handbal hield goed de controle en liet Lions nooit echt in de wedstrijd komen. Vijf minuten voor het einde was de stand 27-33 en met 29-39 trokken de bezoekers de eerste overwinning van het seizoen over de streep.

Na de nipte nederlaag thuis tegen Eupen mag HUBO Handbal dus nu een eerste keer zegevieren. Zo is ook meteen de nul weggeveegd van de tabel, toch ook niet onbelangrijk.