Houtvenne toont veerkracht bij Eendracht Termien

veerkracht

Deel deze inhoud:

Veerkracht is misschien wel het sleutelwoord van de zondagnamiddag. KFC Houtvenne kwam snel op achterstand, op bezoek bij Eendracht Termien maar zorgde met een fraaie 2-3 overwinning toch nog voor de eerste drie punten van het nieuwe seizoen.

De wedstrijd kon niet beter starten voor nieuwkomer Eendracht Termien in tweede nationale B. Met eerst Ospitalieri die voor de 1-0 zorgde en tien minuten later Glenn “De Strijder” Neven met de 2-0 zat de thuisploeg meteen op rozen tegen Houtvenne. De ploeg van trainer Stijn Geys kreeg dus snel na elkaar een opdoffer te verwerken.

Dat resulteerde nog voor de rust in een wissel. Tarfi ging uit de ploeg voor nieuwkomer Robin Lauwers. Even later scoorde Gilis de aansluitingstreffer vlak voor de rust. We gingen rusten met een 2-1 tussenstand.

Na de rust nam Houtvenne het voortouw en dat resulteerde iets voor het uur in de gelijkmaker via Jef Van der Veken. De 2-2 stond op het bord na een uur spelen en nu was het zaak voor de Kempenaars om het gaspedaal helemaal in te duwen. Twintig minuten voor tijd zorgde Maxime Limbombe voor de Houtvense voorsprong, 2-3 en daar bleef het ook bij.

Zo pakt Houtvenne, na een inhaalrace, en met het tonen van veerkracht de eerste driepunter van het nieuwe seizoen. Nieuwkomer Eendracht Termien bleef puntenloos achter nadat het misschien iets te vroeg in de wedstrijd 2-0 voor kwam.

Komende woensdag al ontvangt KFC Houtvenne, in een vooruitgeschoven wedstrijd van speeldag twee, Lille United op eigen veld. Eendracht Termien trekt naar titelpretendent KRC Mechelen.