Glansrol voor Giovanni La Mantia!

glansrol

Deel deze inhoud:

Een dinsdagavond met enkele flinke regenbuien. Toch redelijk wat publiek voor de oefenwedstrijd tussen SK Tongeren en Stockay uit eerste nationale. Het werd een leuke oefenwedstrijd met een glansrol voor Giovanni La Mantia. De bezoekers trokken nipt (2-3) aan het langste eind.

Voor thuiscoach Alexandre Di Gregorio was het vooral belangrijk om enkele jongens extra speelgelegenheid te geven. Ook voor Frenoy, die terugkeerde uit blessure. Tevens de kans voor de jongeren om zich te tonen.

Na tien minuten liet jong talent Xander Vandebosch zich opmerken met een schot rakelings naast. Stockay is een team met veel kwaliteit. Na twintig minuten kon Sangare de score openen. De Eburonen kregen voor de rust nog kansen langs Lo Presti en Lazzari op de gelijkmaker.

Stockay kan uitlopen

Na de rust konden de bezoekers uitlopen via Panepinto en Kone. De Ambiorixzonen vochten terug en draaischijf La Mantia kon milderen. De uitstekend ingevallen talentrijke Daan Proost bracht spanning in de partij. Lo Presti was dichtbij de gelijkmaker, maar het bleef bij 2-3.

Giovanni La Mantia is klaar voor Pelt

“Deze oefenwedstrijd was leuk om extra ritme op te doen”, stelde regisseur Giovanni La Mantia. “Ik was de eerste weken van de voorbereiding op vakantie. Moet dus knokken om mijn plaats af te dwingen. Voor de belangrijke derby bij Pelt kan de coach op mij rekenen. Met een basisplaats? Daar zal de coach over beslissen.”

Wat verwacht je van de derby bij Pelt?

“Elke derby is een aparte wedstrijd. Pelt heeft een sterke spits. We moeten op onze hoede zijn. Anderzijds, dit Tongeren heeft voldoende kwaliteiten om Pelt in eigen huis te verslaan”, besluit La Mantia uit Waremme, die in deze oefenpot duidelijk een glansrol opeiste.