Futsal Shokudo Aarschot speelt Bilzen weg maar wint niet!

Shokudo Aarschot

Deel deze inhoud:

Futsal Shokudo Aarschot mocht vrijdagavond de nieuwe futsalcompetitie op gang trappen, en dat in sporthal De Kimpel te Bilzen. Eén van de blikvangers op de speeldag één was de wedstrijd tussen PIBO Bilzen en nieuwkomer Shokudo Aarschot, het team van trainer Bart Schapmans.

Een nieuwe competitie, als nieuwkomer moet je dan altijd even wennen aan de omstandigheden denken wij dan. Zo niet voor Futsal Shokudo Aarschot. PIBO Bilzen kwam op voorsprong via Lambeets maar Aarschot kreeg naarmate de match vorderde loon naar werken. Via Simoens en Belfaqir, die laatste is dezer dagen ook targetspits bij RC Hades Kiewit, kwam de ploeg van coach Schapmans meer dan verdiend op voorsprong.

Maar als je niet 100% efficiënt bent, of het nu in de zaal is of op het veld, dan krijg je het deksel op je neus. Zo geschiedde en PIBO kwam terug in de wedstrijd via opnieuw Lambeets. Even later, en dat tegen de gang van het spel in kwam de thuisploeg zelfs op 3-2 via Ait Salah. In de laatste drie minuten kreeg Shokudo nog enkele 100% kansen maar PIBO-doelman Lambeets gooide zijn hele lijf in de strijd om de eerste punten in Bilzen te houden.

PIBO-coach Sleypen was na afloop dan ook de eerste om toe te geven dat het een onverdiende overwinning was van zijn team. Maar wel een o zo belangrijke, met het oog op de volgende wedstrijd, in en tegen Charleroi. Voor Aarschot werd het een puntenloos debuut. Wel eentje met glans voor het geleverde spel op het hoogste niveau. Alleen met glans en veel kansen (meer dan 30 opgeteld) behaal je geen punten. Volgend weekend ontvangt Futsal Shokudo Aarschot op eigen veld GS Hoboken Ster en trekt PIBO dus naar FT Charleroi.

Spektakel in de Alverberg

Ook de Limburgse derby tussen FULL Hasselt en ZVK Eisden Dorp was één van de topaffiches op speeldag 1. De Hasselaren, die vorig seizoen meer dan knappe dingen lieten zien, gaan voor de bevestiging dit seizoen. ZVK Eisden Dorp van haar kant wil wegblijven uit de gevarenzone en haar 30-jarige jubileum extra glans geven met een mooi maar zorgeloos seizoen.

Bij de rust was het duidelijk dat deze derby pal stond van het spektakel. 3-3 was de ruststand en in de tweede helft ging het spektakel gewoon verder. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe in deze wedstrijd dewelke een ware thriller werd. Uiteindelijk was er geen winnaar in de Alverberg bij een eindscore van 7-7.

Celtic Visé verrast vice-kampioen

De eerste wedstrijd is nooit de makkelijkste, in geen enkele teamsport. Zo ook niet voor Futsal Topsport Antwerpen. Na een hobbelige voorbereiding, het uitvallen van enkele sleutelspelers, trok FTA vrijdagavond met een jeugdige spelerskern richting Luik.

De wedstrijd begon goed voor de Antwerpenaren. De voorsprong kwam er via Buyl. Bovendien was diezelfde Jasper Buyl ook betrokken bij de Luikse gelijkmaker. Buyl liet zich te makkelijk van de bal zetten en zo werd de 1-1 op het bord gezet. De Antwerpse 1-2 was een feit in de tweede helft, de 2-2 via een vrije trap die los binnenvloog zonder enige dreiging. Uiteindelijk werd het nog 3-2 na alweer klungelig verdedigen bij FTA en zo verliest de vice-kampioen, net als vorig seizoen, nu ook zijn openingswedstrijd.

Als we een blik werpen naar de overige wedstrijden, dan zien we dat Elmos Herentals meteen een 5-0 pandoering moest incasseren op het veld van GS Hoboken Ster. RWDM Futsal verloor op eigen veld van FT Charleroi met 2-4.