FULL Hasselt pakt eerste driepunter na spektakelstuk!

FULL Hasselt

Deel deze inhoud:

In het Blosocentrum te Herentals stond vrijdagavond de eerste thuiswedstrijd voor het fel vernieuwde Elmos Real Herentals op het programma. Het ontving Full Hasselt dat op speeldag één op een spectaculair 7-7 gelijkspel bleef steken tegen de buren van ZVK Eisden Dorp.

De Kempenaars gingen puntenloos de mist in op het veld van Hoboken Ster. Een 5-0 was het zware verdict voor nieuwbakken coach Vanderlei en de zijne. Tijd dus voor eerherstel, en dat voor eigen publiek tegen één van de smaakmakers van vorig seizoen, Full Hasselt.

Veel verwachtingen dus maar die werden al snel een halt toegeroepen toen Kenneth Vanderheyden zijn doelpuntenrekening opende van dit seizoen. Op pass vanop links schilderde hij magistraal de 0-1 voorbij Bex. De Limburgse voorsprong was dus meteen een feit, en ook al een het zesde tegendoelpunt voor Herentals.

De Hasseltse druk bleef een feit, een schot van Kobe Vrancken ging net naast de verste paal. Dan toch ook een keer de thuisploeg via Kobe Smets, hij moest Dries Vrancken tot tweemaal toe tot een goede redding dwingen om de gelijkmaker te voorkomen. Het was duidelijk dat openingsdipje van Herentals voorbij leek. Opnieuw een goede kans voor de thuisploeg. Dit keer mocht Zarqini aanleggen, wederom was er een goede redding nodig van Vrancken.

Geen twee zonder drie dacht men bij Elmos Herentals. Rodrigues mocht aanleggen vanop rechts, zijn schot ging net over. Efficiëntie was wederom het probleem bij Herentals, anders was de gelijkmaker al even een feit geweest. Twee minuten voor de rust dwong opnieuw Zarqini doelman Vrancken met behulp van de paal tot een wereldsave. De 1-1 viel niet en zo ging Hasselt opgelucht de rust in met een 0-1 voorsprong.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor Elmos Herentals dan met de gelijkmaker. Nathan Smets kon de 1-1 al vroeg op het bord zetten. De donderpreek van de coach had bij de thuisploeg blijkbaar het juiste effect. Opnieuw Smets, hij mocht als een ware Moses doorheen de Hasseltse zee wandelen en de 2-1 voorsprong tegen de netten prikken. Nog was het Herentalse festijn niet afgelopen. Na duidelijk broekje trek van diezelfde Smets, wat niet werd bestraft, kon de Italiaan Piconi de 3-1 scoren. Zo ging de thuisploeg in een mum van tijd van de hel naar de Herentalse hemel!

Hasselt van zijn kant miste via Kaddouri al snel de aansluitingstreffer. Toch was de wedstrijd niet gespeeld en was er nog ruim voldoende tijd voor de Limburgers om nog orde op zaken te stellen. En zo geschiedde ook. Jamal Aabbou ontbond zijn duivels en joeg een Hasseltse vrije trap droog in de kruising. 3-2 en het werd nu heel warm onder de Herentalse Blosobodem. Eerst Kaddouri en daarna Kobe Vrancken dwongen Bex tot een parade om de gelijkmaker te vermijden.

Wanneer Hanim met een fraaie deviatie het schot van Vanderheyden in doel deed belanden was de 3-3 een feit en was alles te herdoen. Het momentum was echter duidelijk voor Vanderheyden & co, en Hasselt was ook de ploeg die benutte met de nodige efficiëntie.

Jamal Aabbou bracht de Hasselaren even later opnieuw op voorsprong met de 3-4. Tijd om over te schakelen dacht Vanderlei naar een vliegende keeper. Maar was dat de verstandigste keuze van deze vrijdagavond van de coach van Herentals? Dat werd de hamvraag wanneer Hasselt dat risico een eerste keer afstrafte via jawel Jamal Aabbou, die met zijn derde van de avond de beslissende 3-5 op het bord zette.

Zo was de conclusie voor Herentals vrij duidelijk en hard tegelijk: opnieuw vijf tegendoelpunten, en tien al in totaal na de pandoering in Hoboken. FULL Hasselt van zijn kant start met een vier op zes en heeft zijn start zo niet gemist.